Consilier judeţean: Nu mai putem permite să se transforme în detectivi particulari cei care plătesc apa

Consilier judeţean: Nu mai putem permite să se transforme în detectivi particulari cei care plătesc apa
Nemulţumirea tot mai mare a botoşănenilor care sunt cu plata la zi a facturilor către operatorul de apă, dar cu toate acestea achită mai mult decât consumă din cauza pierderilor de la limita de proprietate, a fost adusă în atenţia consilierilor judeţeni de către Gheorghe Vâzdoagă.

Consilierul consideră că se impune schimbarea regulamentului privind facturarea la limita de proprietate, pentru că în actuala formă nu face altceva decât să îi transforme pe cetăţenii de bună credinţă în “detectivi".

“M-am uitat şi eu prin lege, acolo se specifică condiţiile în care se fac contractele individuale, dar tot acolo se specifică că autoritatea teritorială trebuie să dea un regulament şi să stabilească modul de facturare la nivelul limitei de proprietate. Noi am stabilit poate cea mai uşoară formă, ca Nova Apaserv să încaseze în orice condiţii consumul de apă ceea ce până la un anumit punct este corect, dar în acest demers s-a uitat că mai e şi problema cetăţeanului. Nu putem transforma cetăţenii în detectivi particulari să depisteze pe cei care fură societatea distribuitoare", a spus Gheorghe Vâzdoagă.

Alesul judeţean spune că primii vizaţi de regulament ar trebui să fie cei care nu permit angajaţilor de la Nova Apaserv să intre în apartamente pentru a citi contoarele.

“Unii cetăţeni nu deschid uşile să verifice cei de la apă. Cred că trebuie luată o măsură, nu deschizi o dată, de două ori, dar când timp de un an cei de la Nova Apaserv nu pot intra la tine în apartament să îţi citească contoarele deja este un mare semn de întrebare iar vecinii nu au nicio vină să plătească consumul de apă al celor care vor să fure", a conchis Vâzdoagă.

 

Spune-ne opinia ta