Consilier al ministrului educației și elevi din toată țara, prezenți la Botoșani-FOTO

Consilier al ministrului educației și elevi din toată țara, prezenți la Botoșani-FOTO
   Sâmbătă se desfășoară la Botoșani Conferința Consiliului Național al Elevilor "Drumul drept în Consiliul Național al Elevilor", structură al cărui președinte este elevul botoșănean Eduard Mititelu, aceasta fiind de altfel prima conferință de când Eduard a preluat conducerea.

  Prezenți la această conferință sunt și consilierul ministrului educației, Romeo Moșoiu, Bogdan Talmaciu, reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, primarul Ovidiu Portariuc, precum și membri ai Consiliului Național al Elevilor, și președintele elevilor din Republica Moldova, Dan Mocanu. Scopul acestei Conferințe este de elaborare a strategiei Consiliului Național al Elevilor.

Lucrările Conferinței au început vineri după-amiază.

“Prin această conferinţă, noi am dorit foarte mult să ne arătăm deschiderea spre colaborare cu toţi partenerii naţionali, dar şi locali şi ne-am bucura să avem un feedback pozitiv din partea acestora", a menționat Eduard Mititelu, președintele CNE.

“Astăzi avem o întâlnire prin care vrem să le urăm un bun venit și să schimbăm impresii, eventual să se prezinte strategii ale Consiliului Național al Elevilor. Elevii sunt vocali, sunt din ce în ce mai vocali și asta este foarte bine pentru că ei trebuie să fie o parte activă a procesului educațional, nu una pasivă", a declarat Mihaela Huncă.

 La Botoșani au existat foarte frumoase inițiative și întotdeauna Consiliul Elevilor a fost susținut și este un lucru foarte bun. Consiliul Național al Elevilor fiind o structură reprezentantivă a elevilor funcționează în toate județele României și ne dorim să avem Consilii ale elevilor funcționale în fiecare unitate de învățământ. Acesta este lucrul spre care cu toții intenționăm să tindem să avem tineri implicați în politicile educaționale la nivel de școală, implicați în Consiliile de Administrație", a spus și consilierul ministrului educației.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
648

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
320

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
88

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...