Conflictul de la Filarmonica ia amploare: A aparut memoriul sustinatorilor actualului manager!

Conflictul de la Filarmonica ia amploare: A aparut memoriul sustinatorilor actualului manager!
Un grup de angajati ai Filarmonicii Botosani "contesta vehement situatia grosolana, din punct de vedere moral, care nu ne reprezinta, lipsita de orice temei civic, care nu face cinste si onoare nici unei institutii de cultura, respectiv nici colectivului de artisti ai orchestrei Filarmonicii Botosani, iscat in urma unui razboi pur personal dintre o parte a orchestrei si directiune".
 
In memoriul formulat si inaintat autoritatilor, cei 17 semnatari relateaza: "Criteriul de baza al actualei directiuni a fost aplicarea prevederilor Regulamentului de organizare si Functionare a institutiei, criteriu gresit inteles de unii artisti. Artisti care au initiat acel memoriu pur denigrator, manipulator si fara nici un suport legal sau documente elocvente".
 
Tabara artistilor care nu sustin protestul initiat anterior de colegii lor sustine ca s-a luat atitudine din cauza starii de tensiune creata in randul orchestrei. "Nu am ripostat din faza incipienta a acestei actiuni, sperand intr-o mediere imediata, prompta si obiectiva din partea Primariei. Scop atins doar pe jumatate, deoarece a venit aceasta comisie din partea Primariei, insa raspunsul se lasa mult asteptat. Initiatorul acestui protest este un element de tensiune in orchestra, fiind recunoscut pentru antecedentele sale de a constrange demiterea mai multor directori", se mentioneaza in memoriul respectiv.

Reprezentantii celor 17 angajati care semneaza memoriul spun ca un factor important pentru o parte a orhestrei este acela ca "salariile au fost respectate, deci din punctul nostru de vedere nu exista nici un temei justificabil de a ne sustine colegii nostri in demersul aberant initiat de ei".

Instrumentistul Florentin Ruță spune numele vehiculate de autoritatile locale drept potentiali inlocuitori ai actualului manager Mihai Sarbu i-au nemultumit si mai mult.

"Nu au aderat la protestul celorlalti colegi, dar nu am luat atitudine pentru ca am crezut ca domnul primar va declara rezultatul comisiei de la Primarie. In urma celor citite in presa, ca ar vrea sa numeasa alt domn in functia de manager, cu care am  mai avut onoarea sa fim sub conducerea lui, si nu s-a terminat amiabil...", spune Florentin Ruță cu referire la Liviu Buiuc, unul dintre cei care ar putea sa preia conducerea Filarmonicii Botosani.
 
"Ne intoarcem inapoi in loc sa ne vedem de treaba. Atitudinea celor care au initiat protestul ne deranjeaza, nu putem munci din cauza tensiunilor, s-a ajuns la amenintari voalate sau mai putin voalate", spune instrumentistul.

Si instrumentistul Constantin Crețu si-a manifestat dezaprobarea vizavi deo posibila schimbare a managerului Mihai Sarbu.

"E o problema personala a celor care au initiat protestul. Sa vrei sa dai jos un om pentru ca nu-ti place de fata lui... Din cate stiu, comisia de la Primarie a anulat orice plangere ca fiind nefondata. Nu trebuie sa dai jos un om si sa aduci pe altcineva care va deforma din nou imaginea institutiei. Protestul nu este intemeiat atata timp cat avem activitate, ne primim salariile integral si la timp. Domnul director nu este un sfant, nu este usa de biserica, dar are si meritele sale, pe care nimeni nu le vede. A facut multe achizitii, material auxiliar, instrumente. Am ajuns la o stare de tensiune in care nu putem lucra", a mentionat Constantin Cretu. 


Vezi si Artistii de la Filarmonica solicita demisia directorului Mihai Sarbu
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
13

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
17

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
22

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...