Conflict deschis intre seful DGASPC si liderul sindicatului Impact!

Conflict deschis intre seful DGASPC si liderul sindicatului Impact!
Discutii contradictorii intre Liviu Radasanu, seful DGASPC Botosani, si Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact!

Marius Orosanu a precizat luni ca seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a pornit, mai nou, o campanie prin care 18 asistenti maternali cu un singur copil in plasament sunt obligati sa ia un al doilea copil, fara ca situatia sa le fie analizata.

"Au pornit acum campania sa dea al doilea copil la asistentii maternali, dar fara sa se analizeze situatia de la caz la caz. S-a transmis prin Serviciul de Asistenta Maternala ca miercuri li se retrage atestatul daca nu accepta un al doilea copil. Astea sunt aberatii. Constat ca dupa cateva luni de zile nu a invatat nimic la DGASPC daca ia hotarari de genul acesta. Daca le retrage atestatul celor 18 asistenti maternali si-a pus problema ce face cu cei 18 copii de la acesti asistenti maternali? Motivatia e strict economica. Chiar la ultima comisie paritara de joi, orice problema se discuta se ajungea, domnul director chiar asa a declarat, "ca nu conteaza interesul superior al copiilor atat timp cat nu sunt bani, se face rabat de la orice calitate ca nu sunt bani". Nici asa nu se poate", a precizat Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

O alta situatie mai deosebita este cea a asistentilor maternali care au mai putin de un an pana la pensionare, si care trebuiau la randul lor sa ia un al doilea copil chiar daca dupa cateva luni de zile copilul trebuia luat inapoi.

"Am incercat sa-i explicam ca nu e bine pentru copil sa fie schimbat de la un mediu la altul, pentru ca acel copil ajunge exact o marfa, daca este mutat din stanga in dreapta, in interesul economic. Dupa o ora si ceva de discutie, domnul director, ca o concesie maxima, a acceptat doar pentru asistentii maternali care indeplinesc conditii de pensionare pana in iunie sa-i lase fara sa mai ia al doilea copil", a declarat Marius Orosanu.

Totusi, directorul institutiei nu este de aceeasi parere cu liderul sindicatului, intrucat a spus ca nici vorba sa-i oblige pe asistentii maternali sa ia al doilea copil, doar i-a rugat frumos, in conditiile in care sunt vremuri de criza, iar DGASPC nu are posibilitatea financiara de a plati omul si copilul.

"Am avut o discutie cu toti asistentii maternali si i-am rugat sa faca demersurile pentru a lua si al doilea copil, pentru ca pana la urma suntem in vremuri de criza si nu ne permitem sa platim omul si copilul. I-am rugat frumos si am convingerea ca vor intelege, nu exista obligatie, numai ca la reatestare normal vor avea prioritate cei care au adus niste beneficii. Este optiunea lor sa refuze, dar am convingerea ca toti asistentii maternali cu un singur copil vor accepta si al doilea copil. Daca prima optiune a domnului Orosanu este apararea intereselor membrilor de sindicat, la mine primul interes major este cel al executiei bugetare si e normal sa luam masuri de eficientizare, trebuie sa intelegem ca e criza", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
39

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
727

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
218

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...