Conferinţă de implementare a proiectului “Parc regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa”

Conferinţă de implementare a proiectului “Parc regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa”
Joi s-a desfăşurat la Teatrul “Mihai Eminescu" conferinţa de implementare a proiectului privind amenajarea Parcului regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 48,83 de hectare, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 33,4 milioane de lei, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 30 de luni.

Noua structură de agrement va avea piscină acoperită şi vestiare, plajă amenajată, bazin olimpic cu trambulină, bazin înot pentru copii, saune şi centru SPA, tobogane cu apă, pationar acoperit, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, puncte de informare, terenuri de tenis, terenuri de sport multifuncţionale şi vestiare jucători, heleşteu şi râu artificial pentru rafting, accese şi parcaje auto, alei pietonale.

De asemenea, va fi amenajată o mare suprafaţă împădurită şi o suprafaţă plantată cu arbori şi arbuşti de foioase şi răşinoase.

Pentru persoanele cu dizabilităţi se vor amenaja un vestiar cu grup sanitar şi locuri speciale de acces (rampe), care vor fi dotate cu sisteme de semnalizare corespunzătoare.

Scopul acestui proiect este realizarea structurii de agrement turistic şi creşterea numărului de turişti, creşterea economică a judeţului Botoşani şi crearea de locuri de muncă atât în municipiul Botoşani, cât şi în Regiunea de NE, crearea unei game extinse de bunuri şi servicii care vor fi achiziţionate de turişti sau de companiile de turism.

Proiectul va duce la crearea a 250 de locuri de muncă în faza de execuţie şi a 75 de locuri de muncă în faza de operare a proiectului.

“Astăzi (n.r. joi) a avut loc conferinţa de lansare a proiectului. Face parte din calendarul de activităţi de publicitate. Practic, proiectul a devenit realitate", a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
220

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
101

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...