Conducerea Locativa, pusă la zid! "Este un management defectuos acolo!"

Conducerea Locativa, pusă la zid! "Este un management defectuos acolo!"
Problema cu care se confruntă zeci de familii care locuiesc în Căminul Textila și care de câteva zile nu mai au căldură și apă caldă, după ce E.on a sistat furnizarea gazului, din cauza datoriilor, a fost îndelung dezbătută în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de miercuri.

S-au căutat vinovați, s-a venit cu soluții din partea unor consilieri, dar care nu au şi susținere legală, și după mai bine de o oră de discuții peste discuții nu s-a găsit, deocamdată, nicio rezolvare.

Întrucât, în opinia primarului și a câtorva aleși municipali, principalii vinovați pentru această situație sunt cei din conducerea societății Locativa, a fost convocat pentru ziua de joi Consiliul de Administrație de la această societate, la întâlnire urmând să ia parte și consilierii locali.

Primarul Ovidiu Portariuc consideră că la societatea Locativa este un management defectuos, acesta făcând referire și la modul cum arată imobilele aflate în administrarea societății.

“Cetățenii au rămas fără acces la căldură, fără apă caldă, din cauza unui management deficitar la societatea Locativa. Primarul nu are competențe pentru a interveni direct în gestionarea unei astfel de situații. Dvs., consilierii locali, aveți posibilitatea de a interveni, de a trage la răspundere de a pune întrebări în cazul unui management defectuos, care sunt cauzele pentru care s-a ajuns aici, ca oameni care își plătesc datoriile și își respectă obligațiile să sufere din cauza unora care nu și-au respectat obligațiile și a altora care nu au urmărit și nu și-au făcut datoria pentru a acționa atunci când trebuia", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul s-a arătat deranjat și de faptul că directorul Cătălin Flutur nu a dat curs invitației de a fi prezent la ședința de Consiliu Local. Florinel Gornea, directorul Locativa, a spus că Flutur este în concediu și că nu se află în localitate.

“Îmi pare rău că domnul director Cătălin Flutur nu este prezent și nici de această dată nu răspunde invitației Consiliului Local, nu am înțeles de ce se ascunde de această răspundere și vreme de trei ani nu a venit să dea un răspuns în fața Consiliului Local. Cred că atunci când avem niște avantaje și drepturi, așa cum ți le conferă o poziție de director general la o asemenea societate, ai și obligații și trebuie să dai răspunsuri în fața cetățenilor, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Portariuc a făcut apel la consilierii locali să ia poziție și să îi tragă la răspundere pe cei care administrează imobilele din proprietatea Primăriei.

“Să vedeți cam cum arată interiorul acelor clădiri unde cresc și trăiesc copii, nu am înțeles de ce nu se intervine. De fiecare dată când Locativa a solicitat fonduri, noi am pus la dispoziție pentru reparații. Nu putem trata cu nepăsare, cu neglijență cetățenii care își achită obligațiile și au nevoie ei și copiii lor de o minimă decență. Cine răspunde de toate aceste probleme și multiplele efecte negative care se pot dezvolta prin locuitul într-un asemenea spațiu insalubru și demn de lumea a treia? Dacă dvs. considerați că așa se gestionează un spațiu pe care o societate subordonată Consiliului Local îl are în gestiune atunci dați-mi voie să mă îndoiesc de toate acele criterii de performarnță care există pe hârtie, dar realitatea este alta. Vorbim de imobile degradate, de spații improprii. Atunci când am încercat să intervin mai mult în managementul societăților subordonate Consiliului Local Curtea de Conturi mi-a atras atenția și au fost imputate sumele pentru controalele făcute la aceste societăți. Singura răspundere revine în Consiliul Local și e bine să luați măsuri pentru a preveni aceste lucruri", le-a transmis primarul consilierilor locali.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

astăzi, 19:29
99

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
3617

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
179

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...