Conducerea Consiliului Judetean, prezenta la manifestarile de la Ipotesti

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost prezent, joi, alături de cei doi vicepreședinți, la manifestările prilejuite de cele două mari evenimente culturale, și anume “Zilele Eminescu și  “Ziua Culturii Naționale.
           
Aniversarea a 165 de ani de la nașterea marelui poet al patriei, Mihai Eminescu, a fost marcată, în mod deosebit, la Ipotești, acolo unde au avut loc atât acțiunile culturale cât și cele religioase.
           
Șeful județului a asistat la slujba religioasă la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" Ipotești, la finalul căreia opera Luceafărului românesc a fost expusă de un grup de copii de la Școala Gimnazială Ipotești, printr-un superb recital de poezie.
           
“Ne aflăm într-un moment de mare încărcătură culturală, astăzi celebrând 165 de ani de la nașterea marelui poet al țării, Mihai Eminescu. Noi, botoșănenii, trebuie să ne simțim mândri că județul nostru a dat lumii o personalitate atât de mare. Consider că datoria fiecărui botoșănean este să meargă, măcar o dată-n viață, pe meleagurile eminesciene, iar dacă noi, cei de aici, ne prețuim valorile, cu siguranță o vor face și alții", a spus Florin Țurcanu, președintele CJ.
           
Ulterior, conducerea Consiliului Județean a depus o jerbă de flori în semn de profund omagiu adus lui Mihai Eminescu, după care s-a dat startul acțiunilor culturale organizate de către Memorialul Ipotești în Amfiteatrul Laurențiu Ulici, în cadrul celei de-a 47 ediție de iarnă a Zilelor Eminescu.

Biroul de Presă al Președintelui Consiliului Județean Botoșani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...