Condiţiile în care pot fi vizitate persoanele aflate în căminele de bătrâni pe timpul stării de alertă

Condiţiile în care pot fi vizitate persoanele aflate în căminele de bătrâni pe timpul stării de alertă

Pe perioada stării de alertă, vârstnicii internaţi în centre de rezidenţă pot fi vizitaţi de rude, iar dacă centrele sunt situate în afara localității sau zonei metropolitane trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere. Clarificările au fost aduse de polițiști.

De asemenea, Poliţia recomandă să fie consultat programul și regulile fiecărui centru, pentru a evita aglomerarea sau expunerea persoanelor vârstnice la riscuri.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii recomandă „reluarea graduală a vizitelor efectuate de către părinții, familia sau persoanele față de care beneficiarii au dezvoltat relații de atașament”.

Vizitarea persoanelor în vârstă internate în azile sau a copiilor aflaţi în centre de plasament se face respectând regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu. Vizitele vor avea loc în spații special amenajate, care să permită păstrarea distanței minime de 1,5 m. După fiecare vizită, spaţiul de primire va fi igienizat.

În centrele unde există posibilitatea, vizitele pot fi organizate în aer liber, în exteriorul clădirii. Şi în acest caz se respectă măsurile de prevenție și de reducerea riscului de îmbolnăvire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
31

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
28

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
127

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...