Condamnat la 18 ani de închisoare, după ce şi-a omorat prietenul!

Condamnat la 18 ani de închisoare, după ce şi-a omorat prietenul!
Botoșăneanul în vârstă de 24 de ani, care în luna martie si-a înjunghiat mortal un prieten, în apropierea sălii de sport Voinţa din municipiul Botoşani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Botoşani.

Acuzat de omor calificat, Robert Barica a cerut reîncadrarea juridică a faptei în lovituri cauzatoare de moarte, cerere respinsă de magistraţi. Acesta a fost obligat şi la plata a 20.000 lei daune materiale şi 50.000 lei daune morale faţă de rudele victimei.

Crima a avut loc în noaptea de 26 spre 27 martie, când victima şi autorul, care erau prieteni, mergeau spre casă. Pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, Robert Barica a scos din buzunar un cuţit, lung de 22 de centimetri, pe care i l-a înfipt în piept lui Mihai Zemleacov, tânărul de 26 de ani murind la scurt timp.

"Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de "omor calificat", prevăzută şi pedepsită de art.174, art.175 alin.1 lit.i Cod penal, în infracţiunea de "loviri sau vătămări cauzatoare de moarte" prevăzută şi pedepsită de art.183 Cod penal, formulată de inculpat, prin apărător. Condamnă pe inculpatul BR, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de "omor calificat" la pedeapsa de 18 (optsprezece) ani închisoare şi 6 (şase) ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza II şi b Cod penal. Menţine starea de arest a inculpatului. Deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului de la 27 martie 2012 la zi. Obligă inculpatul să plătească părţilor civile Z EL, şi Z A N, sumele de 20000 lei daune materiale şi 50000 lei daune morale. În temeiul art.118 lit. b Cod penal dispune confiscarea unui cuţit în lungime de 22 cm, cu mânerul din fontă, de culoare maro, cu model în basorelief, în lungime de 12 cm şi lama, cu vârf ascuţit, cu un singur tăiş, cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 1,70 cm aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Botoşani. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 2600 lei cheltuieli judiciare, din care 200 lei reprezintă onorar avocat oficiu, ce se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru partea civilă Z EL şi de la comunicare pentru inculpat şi partea civilă Z A N. Pronunţată în şedinţa publică din 18 decembrie 2012", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
28

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
34

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
80

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...