Condamnare record: Un hacker are de executat 334 de ani de inchisoare

Condamnare record: Un hacker are de executat 334 de ani de inchisoare
Cea mai dura sentinta primita vreodata de cineva pentru infractiuni cibernetice a fost primită de un hacker de 26 de ani, condamnat la o pedeapsa totala de 334 de ani de inchisoare pentru frade bancare, incluzand si furtul datelor de pe 54 de carduri de credit.

Onur Kopcak, hackerul turc ce nu mai are sanse sa iasa vreodata din inchisoare, a fost condamnat la 135 de ani de detentie pentru furtul datelor de pe 11 carduri de credit. Tanarul primise in 2013 o alta pedeapsa de 199 de ani pentru infractiuni similare, anunta CNBC. Pedepsele vor fi cumulate rezultand un total de 334 de ani de inchisoare.

In primul dosar, deschis pe numele sau si a altor 11 complici cu varste apropiate, Kopcak a fost acuzat ca a realizat pagini web care le copiau pe cele ale unor banci, pacalind astfel 43 de clienti sa se logheze cu datele de cont si parolele, pentru a fi furate, informeaza ziarul Daily Sabah, citat de business24.ro.

Pedeapsa suplimentara dictata in cazul infractorului a fost ceruta de procurorii turci, care au descoperit ca hackerul a pus in vanzare catre alte grupari de infractori datele confidentiale obtinute de pe cardurile de credit ale altor 11 victime.

Lista infractiunilor care i-au adus condamnarea record dictata de judecatorii din Turcia include: furt de identitate, falsificarea paginilor web, frauda online si falsificarea cardurilor bancare.

Tanarul hacker isi ispaseste pedeapsa in inchisoarea Osmaniye din provincia Adana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
19

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
30

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
65

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...