Concursuri de talente la un liceu botoşănean! FOTO

Concursuri de talente la un liceu botoşănean! FOTO
Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani a găzduit în ultimele zile două concursuri în cadrul cărora elevii mai multor şcoli s-au remarcat prin talent şi virtuozitate.

Joi a avut loc cea de-a cincea ediţie a Concursului județean de tehnică instrumentală- studii, eveniment intrat deja în rândul concursurilor cu tradiție desfășurate în județ. Competiția se bucură de popularitate în rândul părinților, elevilor concurenți și cadrelor didactice, la această ediție dându-şi concursul 40 de elevi, la trei instrumente: vioară, violoncel și chitară, atât amatori cât și profesioniști.

Au participat elevii ai Liceului de Artă "Ștefan Luchian", cât și elevi ai Şcolii Populare de Artă Botoșani și ai Şcolii "Leon Dănăilă" din Darabani (coordonaţi de profesoril Elena Orzan-Dragoș, Iuliana Ariciuc, Ioana Letos, Doinița Șobachi, Elena Hănțescu, Loredana Dobrin, Raul Chiș, Consuela Huștiuc, Cătălin Șobachi, Corneliu Șoptică, Loredana Chirilă, Ioana Popovici și Carmen Cojocariu).

Concursul a luat naștere la inițiativa doamnei prof. Elena Orzan –Dragoș, care l-a organizat de la prima ediție până în prezent în calitate de coordonator, împreună cu prof. Consuela Huștiuc, susținute de echipa de proiect.

Vineri, în sala de audiții a Liceului de Artă s-a desfășurat Festivalul de interpretare pianistică, coordonat de prof. Alexandra Atudoroae, activitate inclusă în proiectul "Virtuozitate și talent pe meleaguri enesciene". Festivalul s-a aflat la a VIII-a ediție, la care s-au înscris 43 de elevi, atât de la Liceul de Artă din Botoșani, cât și de la Liceul de artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava și Liceul de Artă "Octav Băncilă" din Iași.

Evenimentele s-au desfășurat cu sprijinul directorilor şcolii, prof. Beatrice Păpădie și prof. Ionuț Manta.

"Sperăm ca amploarea și popularitatea Concursului de tehnică instrumentală- studii și a Festivalului de interpretare pianistică să crească, promovând în acest mod tinerele talente, actul artistic interpretativ și activitățile cultural-artistice ale județului", transmit organizatorii concursurilor.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
73

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
115

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
39

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...