Concursul pentru șefia ISJ Botoșani, în atenția procurorilor! “S-a început urmărirea penală”

Concursul pentru șefia ISJ Botoșani, în atenția procurorilor! “S-a început urmărirea penală”
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus urmărirea penală față de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Ministerul Educației, ancheta oamenilor legii vizând concursul pentru funcția de inspector general al Inspectoratului.

Anunțul a fost făcut vineri de către profesorul Corneliu Furtună, unul dintre aspiranții la postul de șef în învățământul botoșănean.

Dosarul acestuia a fost respins, pe motiv că este incomplet, la acea vreme Furtună făcând o plângere penală pentru abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

“S-a dispus începerea urmăririi penale împotriva Inspectoratului Școlar Județean și a Ministerului Educației cu privire la concursul pentru inspector general. Am depus dosarul pentru concurs și după o săptămâna am primit o hârtie de la Inspectoratul Școlar Județean precum că nu mă mai pot prezenta la concurs că dosarul nu e corect, adică în loc de certificat medical am dus adeverință. Ideea este că atunci când am fost și am depus dosarul nu mi s-a spus că trebuie certificat în loc de adeverință. Mă duceam la medicul de familie și luam certificat. Am făcut plângere penală și acum o lună am fost chemat la audieri dacă îmi mențin declarația și după ce am spus că da m-au anunțat oficial că începe urmărirea penală", a declarat prof. Corneliu Furtună.

Acesta acuză că în ultimii trei ani sistemul de învățământ din Botoșani a fost politizat.

“Asta nu arată altceva decât umilirea profesorilor din Botoșani în ultimii trei ani prin clauze abuzive la concursuri pentru posturi de conducere și  printr-o politizare a acestor structuri", a conchis Furtună. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
39

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
19

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
62

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...