Concursul pentru metodişti, pus sub semnul întrebării de un fost inspector general adjunct al IŞJ Botoşani!

Concursul pentru metodişti, pus sub semnul întrebării de un fost inspector general adjunct al IŞJ Botoşani!
Un fost inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că modul în care a hotărât să organizeze Inspectoratul concursul pentru metodişti, în acest an şcolar, este unicat în ţară.

Prof. Daniel Botezatu afirmă că procedura a fost elaborată în aşa manieră încât mulţi profesori au renunţat să se mai prezinte la acest concurs.

“Eu mi-am exprimat îndoiala că această procedură elaborată de Inspectoratul Şcolar este legală, atâta timp cât o bună parte dintre noi avem contracte de profesori metodişi din 2012, valabile timp de patru ani. Acel contract este perfect valabil, lucru pe care l-au înţeles 41 de Inspectorate Şcolare, un singur Inspectorat din ţară nu a înţeles această chestiune, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, care a ales o manieră originală pentru acest concurs. Indiferent că era profesor metodist cu contract sau nu intrai şi în etapa de evaluare la concurs, concurs care însemna de fapt un interviu unde nu puteai să faci contestaţie. Din acest motiv, foarte mulţi profesori valoroşi ai judeţului nu s-au prezentat la concurs", a explicat prof. Daniel Botezatu.

Fostul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că mulţi dintre colegii săi au gândit că acest concurs este “contrafăcut, deschis doar membrilor PSD", făcând referire la ceea ce s-a întâmplat la concursurile pentru inspector general şi inspectori şcolari, existând multe voci care au susţinut că au fost nişte concursuri politizate.

“Peste tot se spune că într-o primă etapă la acest concurs pentru metodişti îşi depun dosarul şi metodiştii în funcţie, după care pe locurile rămase libere intră în etapa a doua, la evaluare, restul profesorilor. La noi au fost băgaţi în aceeaşi oală şi profesorii metodişti şi ceilalţi profesori. De ce să ne mai mirăm că în 2012 s-au depus 658 de dosare, iar acum exact jumătate? Foarte multă lume s-a temut că este un concurs contrafăcut şi că prezenţa la interviu, acolo unde nu se admit contestaţii, ar fi însemnat picarea lor", a conchis prof. Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
573

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
71

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
79

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...