Concursul pentru directorii unităţilor de învăţământ ar putea fi organizat în mai multe etape

Sindicaliştii din sistemul de învăţământ au participat zilele trecute la o întâlnire cu ministrul  Educaţiei, unul dintre subiectele puse în discuţie fiind cel privitor la organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de directori ai unităţilor de învăţământ.

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani, până la jumătatea lunii martie se pot formula propuneri cu privire la metodologia de organizare a acestui concurs.

“Până pe data de 15 martie rămâne în dezbatere proiectul metodologiei privind organizarea concursului pentru directori. Ministrul a spus că este deschis la propuneri şi până la jumătatea lunii martie să se discute astfel încât după aceea să fie stabilit concursul pentru ocuparea posturilor de directori. Din câte am înţeles, Ministerul doreşte să organizeze într-o primă fază concursul doar pentru directori de licee, în această primăvară. Nu am garanţia că se va întâmpla aşa până nu apare ordinul semnat  şi stabilit calendarul", a menţionat liderul LSI Botoşani.

Concursuri pentru directorii de şcoli nu s-au mai organizat din anul 2008. La nivelul județului Botoșani sunt 130 de directori și circa 30 de directori adjuncți la unitățile de învățământ. 

 

Spune-ne opinia ta