Concursul Naţional "Meşteşuguri artistice tradiţionale" are loc sâmbătă, la Botoşani!

Sâmbătă, 11 iunie 2011, începând cu ora 9.00, se va desfăşura la Botoşani faza judeţeană a Concursului Naţional "Meşteşuguri artistice tradiţionale", pe terasa Casei Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani.

Acţiunea îşi propune să conştientizeze populaţia şcolară asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, să valorifice şi să valorizeze talentul şi abilităţile practice ale elevilor care produc valori de artă populară autentică, sub coordonarea unor adulţi (cadre didactice sau artişti populari) dedicaţi acestui nobil scop.

Organizatorul acestui eveniment este Inspectoratul Şcolar Judeţean, reprezentat de inspectorul şcolar de specialitate pentru educaţie permanentă, prof. Alexandra Hrincescu, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani şi Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani.

"Juriul, format din Margareta Mihalache, referent etnograf – preşedinte, artişti şi meşteri populari, cadre didactice, este garanţia selectării celor mai talentaţi elevi care să ne reprezinte cu cinste la faza naţională de la Sibiu, în perioada 25 – 28 august 2011", a precizat prof. Alexandra Hrincescu, inspectorul şcolar de specialitate pentru educaţie permanentă în cadeul IŞJ Botoşani.

Sâmbătă sunt aşteptaţi copiii şi tinerii între 6 şi 18 ani care se manifestă ca adevăraţi creatori de artă populară datorită talentului lor nativ sau ca rezultat al educaţiei din familie sau din şcoală.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
92

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
119

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
184

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...