Concursul Naţional de şah si informatică "Cupa Municipiului Botoşani", ediţia a XII-a

Concursul Naţional de şah si informatică "Cupa Municipiului Botoşani", ediţia a XII-a
Palatul Copiilor Botoşani, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Primăria Municipiului Botoşani, organizează în perioada 3- 6 septembrie 2014 Concursul Naţional de şah si informatică "Cupa Municipiului Botoşani", ediţia a XII-a, ce se va desfăşura în Tabăra "Codrii de Aramă, Agafton.
 
Aceast proiect, aprobat în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare  Naționale al MEN, este finanţat de Primăria Municipiului Botoşani şi Palatul Copiilor Botosani, iar  Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Botoşani acordă medalii, cupe şi premii câştigătorilor.

Participă echipaje de la: Palatul Copiilor Botoşani, Palatul National al Copiilor Bucuresti, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Suceava, Palatul Copiilor Iaşi, Palatul Copiilor Constanţa, Palatul Copiilor Giurgiu , Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Copiilor Lugoj.

Concursul de şah se desfăşoara, conform Regulamentului Federatiei Romane de Şah, în sistem open elveţian în 7 runde, cu timpul de joc de  60 minute / jucător / partidă. Sectiunea de informatică este un este un concurs naţional pe teme de şah, în care elevii prezintă soft-uri educaţionale cu tema "Jocul de şah – mijloc eficient de dezvoltare a inteligenţei copilului".

Concursul naţional "Cupa Municipiului Botoşani" are ca scop realizarea unui cadru stimulativ de întrecere pentru elevii cu performanţe deosebite  în jocul de şah şi popularizarea softurilor educaţionale ce stau la baza competiţiilor de şah virtual online.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
32

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
16

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...