Concursul de Robotica s-a incheiat! Vezi cum s-au descurcat robotii inventati de elevi - VIDEO, FOTO

Concursul de Robotica s-a incheiat! Vezi cum s-au descurcat robotii inventati de elevi - VIDEO, FOTO

   Ionut Tabultoc

Masinute de mica si mare viteza, roboti sumo si multa imaginatie la Concursul Național "Lupta Robotilor" din cadrul "Trofeului National de Robotica", ce a avut loc sambata dupa-amiaza la Botosani si care a fost coordonat de prof. Luisian Grigore.

Elevi din clasa I si pana in clasa a XII-a, din intreaga tara, au venit la Palatul Copiiilor din Botosani cu cel mai bun robot creat.

La concursul de viteza, robotul asamblat de concurenti trebuia sa termine cursa in timpul cel mai scurt. Aproape la toate categoriile (primar, gimnaziu si liceu), cele mai bune masinute au apartinut celor din Targoviste si Botosani. Cei mai mici dintre participanti au avut de parcurs un traseu mai simplu, in timp ce elevii de liceu au avut un traseu mai dificil cu multe curbe si intersectii.

















Cel mai interesant moment a fost lupta de sumo dintre roboti. Pe un "ring" vopsit cu negru si cu margini albe, robotii creati de elevi trebuiau sa-si depisteze adversarul si sa-l scoata din ring.

"Am aceasta pasiune de mic. Imi placea sa dezasamblez jucatoriile. Robotul meu are mai multi senzori, unul care vede ringul, altul care vede marginea alba si un altul care vede unde se afla adversarul", a precizat un pusti din Targoviste.













Castigatorii au primit cupe, medalii si roboti de la Sierra ModellSport. Au participat elevi din Buzau, Iasi, Targoviste, Orsova, Targu Frumos sau Suceava.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul Oti Computers, Sierra ModellSport, VTV Electronic, Agentia de Publicitate Boardmedia , Comitetul de Parinti Fizica Aplicata - Robotica, Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Extrascolare din Romania si a fost transmis din direct pe Live.Botosani, iar inregistreaza integrala va putea fi urmarita AICI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
164

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
171

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
251

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...