Concurs naţional de pictură organizat la Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu” Hăneşti

Concurs naţional de pictură organizat la Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu Hăneşti Duminică, 30 noiembrie, a avut loc jurizarea lucrărilor trimise la concursul de creaţie plastică Toamna – Fantezie şi Culoare (ediţia a V-a), organizat de Şcoala Gimnazială Teofil Vâlcu din Hăneşti, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani şi Primăria comunei Hăneşti, sub coordonarea profesorilor pentru învăţământul primar Vieriu Marinela şi Hriţac Rodica.

Peste 4000 de lucrări trimise din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova, puse sub semnul unui inspirat motto din Albert Camus ( Toamna este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este o floare) au încântat vizitatorii şi au pus la grea încercare membrii juriului printre care s-au aflat Emil Karanica (artist plastic), Otiliea Sandu (inspector şcolar pentru proiecte şi programe educative), Constantin Siminiceanu (inspector şcolar pentru învăţământul primar), Costel Matei (primarul comunei Hăneşti), Mioara Zbanţ (consilier educativ al şcolii Hăneşti) şi Lucian Manole (directorul şcolii).

Eficienţa concursului, care a ajuns deja la ediţia a V-a, constă în încurajarea activităţii de grup, originalităţii şi spontaneităţii, atitudinii comportamentale pozitive, stimularea comunicării între colective de elevi din clase apropiate şi reprezentanţii instituţiilor publice, incitarea spiritului de competiţie.

Expoziţia cu lucrările participanţilor, o explozie a creativităţii, a potenţialului artistic şi a sensibilităţii copiilor, poate fi vizitată în perioada 1 decembrie 2014 – 15 februarie 2015.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...