Concurs de dramaturgie pentru scriitorii români

Direcţia Generală Institute Culturale Romaneşti din Străinătate a lansat concursul de dramaturgie adresat scriitorilor români, cu un premiu de 3.500 de euro, creaţiile urmând a fi înscrise până la termenul limită de 21 decembrie pe adresa Forumului Cultural Austriac din Bucureşti.

"Piesa va fi scrisă în limba romană şi va fi depusă împreună cu o traducere în limba engleză. Un autor poate înscrie în concurs o singură piesă, care să nu fi fost publicată sau jucată, şi trebuie să trateze tema concursului "Vorbind despre graniţe: Experienţe de viaţă în vremuri în schimbare". Piesa trebuie să poată fi jucată cu maximum cinci actori", se arată într-un comunicat.

Concursul se adresează tuturor persoanelor născute în România, celor care trăiesc în România ori au cetăţenia romană sau celor care au trăit cel puţin cinsprezece ani în România.

Un juriu internaţional va selecta cea mai bună piesă înscrisă în concurs şi se consideră parte din premiu traducerea piesei în limba germană, publicarea ei într-o primă ediţie de 11.000 de exemplare şi o lectură publică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
482

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
287

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
121

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...