Concurs cu autobuzul pe drumurile din judet!

Concurs cu autobuzul pe drumurile din judet!
Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, se declara nemultumit de soferii de autobuze care se iau la intrecere pentru a ajunge primii in statii.

"Am niste semnale din teritoriu ca, pe anumite trasee, din cauza supraaglomerarii masinilor care circula pe anumite trasee, incep soferii de autobuze sa se ia la intrecere, care ajunge primul in statie. Deja ajungem la alte minuni, din cauza faptului ca se grabesc sa ia primii clientii. Nu e normal! Am ajuns sa facem concurs cu oamenii in autobuz?", spune Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Potrivit celor relatate de Cristian Achitei, urmeaza sa se faca o serie de monitorizari de trafic pe traseele foarte aglomerate privitor la respectarea licentelor de transport, a licentelor de traseu si a respectarii orelor cand autobuzele trebuie sa ajunga in statii, pentru ca s-a ajuns ca oamenii sa se calce pe picioare.

"Vor fi cateva trasee unde voi mai reduce din curse, cum ar fi pe zona Botosani – Bucecea – Varfu Campului; Botosani – Ungureni – Saveni, unde sunt foarte multe trasee. Sunt portiuni pe care ajung mai multe autobuze. Noi ne facem traseul, noi dam licentele de traseu, avem unitatea noastra de transport. Am presiuni foarte mari de la primari ca mai vor sa introduca cate un traseu, ca autobuzul sa ajunga in anumite sate", a spus Cristian Achitei.

Vicepresedintele CJ a mentionat ca la acest program se lucreaza impreuna cu ARR-ul, si ca pana in prezent a primit vreo trei sau patru solicitari de la primari pentru trasee noi.

Achitei atrage atentia ca solicitarile trebuie facute pana pe data de 15 din fiecare luna, pentru a fi timp suficient pentru intocmirea proiectului de hotarare de Consiliu Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
78

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
69

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
37

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...