Concluziile raportului IML în cazul Alexandrei: fără analize, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj. Medic ieșean: ”Categoric putea fi salvată!”

Concluziile raportului IML în cazul Alexandrei: fără analize, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj. Medic ieșean: ”Categoric putea fi salvată!”

   ReporterIS

Dezvăluiri șocante în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra din Botoșani însărcinată în trei luni, care a murit pe patul de spital după 8 ore de chinuri groaznice. Un specialist, pe baza necropsiei, a concluzionat că „starea septică generală și decesul” tinerei de 25 de ani au fost provocate de „procesele de putrefacție intra-uterină”.

Sarcina era oprită în evoluție, fătul era mort de 2-4 zile. Doctorii și asistentele au stat cu mâinile în sân.

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, a spus specialistul.

Pe de altă parte, corespondența Poliție – Spital a scos la iveală că Alexandrei Ivanov nu i s-au făcut analizele bacteriologice. Explicația e stupefiantă: laborantele spun că nu au primit probele, asistentele că „nu s-a reușit recoltarea până la deces”, iar medicul de gardă se apără spunând că ar fi dat indicație.

„Categoric putea fi salvată”, este concluzia clară a unui reputat medic ieșean care lucrează într-o Unitate de Primiri Urgențe.

Fătul era mort de mult, infecția se generalizase

La începutul lunii februarie 2024, Serviciul Județean de Medicină Legală Botoșani a trimis către Poliție rezultatele detaliate ale necropsiei. Un specialist le-a interpretat: „Nu există semne de sarcină normală, sarcina fiind oprită în evoluție cu produs de concepție decedat de ceva zile. Mențiunile că semnele de putrefacție sunt mai avansate decât vârsta morții (Alexandrei – n.r.) înseamnă că procesele de putrefacție intra-uterină au provocat starea septică generală și decesul în lipsa acțiunii medicale, lucru care a dus la o accentuare a vitezei de putrefacție a cadavrului postmortem”.

Adică, trupul Alexandrei Ivanov s-a deteriorat mai repede pentru că fătul murise de câteva zile, iar infecția se generalizase. „Uter ocupat de sac ovular cu produs de concepție cu vârsta gestațională de 3 luni, cu modificări autolitice și de putrefacție”, a menționat medicul legist din Botoșani

Continuarea pe ReporterIS.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
60

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
19

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
174

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...