Concluziile preliminare ale auditului la Urban Serv: Cheltuielile cu salariile sunt prea mari!

Concluziile preliminare ale auditului la Urban Serv: Cheltuielile cu salariile sunt prea mari!
În urma auditului comandat de Primărie la societatea Urban Serv, una dintre concluzile preliminare a celor care fac această analiză este că vor trebui reduse cheltuielile salariale, dat fiind că sunt prea mari în raport cu veniturile realizate de operatorul de salubritate.

În aceste condiţii, şefii societăţii vor trebui să găsească noi activităţi să redistribuie forţa de muncă pentru reeducerea acestor cheltuieli.

“Nu suntem nici sus ca societate, fiindcă analiza se face comparativ cu alte societăţi de acelaşi gen din ţară, mă refer ca număr de salariaţi, anvergură a serviciului, suntem în a doua parte a clasamentului din toate punctele de vedere. Cheltuiala cu munca vie la nivelul Urban Serv este mai mare decât normalul, reprezintă ponderea cea mai mare din total cheltuieli“, a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Acesta a mai spus că veniturile ar putea creşte prin participarea societăţii la licitaţia privind amenajarea de spaţii verzi şi aranjament floral din municipiu, însă, se are în vedere şi extinderea ariei de salubritate.

“O parte din angajaţii care la ora asta sunt doar pe activităţile de acum vor fi repartizaţi fără a face angajări noi în zona respectivă, astfel încât să diminuăm ponderea cheltuielilor cu munca vie în total venituri“, a completat Drelciuc.

Urban Serv are în prezent 345 de salariaţi, fondul lunar de salarii fiind în jur de 250.000 lei.

Executivul Primăriei a angajat compania PricewaterhouseCoopers pentru a analiza activitatea la societăţile din subordinea Consiliului Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
382

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
403

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
242

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...