Concluzie dupa primul tur: Crin decide presedintele!

Concluzie dupa primul tur: Crin decide presedintele!

 CRIN ANTONESCU  

Analizînd la rece principala concluzie care se desprinde din rezultatele partiale este aceea că viitorul președinte este la mîna PNL. Dar nu oricum, ci cu un preț foarte scump, acela al fotoliului de premier.

Explicația e simplă: cele peste 20 de procente luate de Antonescu pot tranșa fără probleme meciul în favoarea lui Geoană ori a lui Băsescu, scrie Inpolitics.

Făcînd abstracție de voturile liberalilor, bătaia se poate duce pe cele 3 procente ale lui Oprescu, dar, după cum singur a recunoscut primarul general, analizele de sertar au dovedit că majoritatea acestora vor fi adjudecate nu de Geoană, ci de Băsescu, pentru că aparțin, în principiu, unor pesediști supărați foc pe actualul lider al PSD, care nu concep să se lase deturnați în favoarea lui.

Cele 3-4 procente ale lui Vadim și Kelemen Hunor sunt bune, și ele, dar au defectul că se anulează reciproc: un candidat care va bate palma cu UDMR pierde voturile naționaliștilor ardeleni și invers. În plus, ambele electorate vor fi profund demotivate să mai iasă la vot de Sf.Nicolae în condițiile în care nu mai au nicio miză.

Acesta e și explicația scorului atît de mic obținut, în premieră după 1989, de către UDMR, grupare care lua, invariabil, 7% la alegeri.

De această dată, pentru prima oară, ungurii nu au mai avut motive reale să iasă la vot, iar în turul doi nici atît nu vor mai fi motivați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
56

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
64

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
1023

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...