Concluzia Corpului de control: Management defectuos la Directia Agricola

Concluzia Corpului de control: Management defectuos la Directia Agricola
In urma controlului desfasurat la Directia Agricola, Corpul de control al ministrului agriculturii a concluzionat ca responsabil de toate deficientele constatate este directorul Cristian Delibas, acesta aplicand un management defectuos in institutia pe care o conduce si o reprezinta.

Potrivit raportului de control, vizavi de gestionarea spatiilor, corpul de control a stabilit ca darea in folosinta a spatiului pentru Asociatia Moldoovis s-a facut fara respectarea legii, in mod gratuit, fara sa existe niciun document sau contract incheiat pentru respectivul spatiu.

Oalte neregula descoperita este cea legata de modul in care s-au respectat prevederile legale in ceea ce priveste scoaterea din circuitul agricol a unor suprafete de teren. S-a constatat ca directorul Cristian Delibas a emis mai multe decizii in acest sens, fara a exista insa aprobarea Ministerului Agriculturii, fiind vorba de surpafete de teren mai mari de un hectar.

Totodata s-a constatat ca Directia Agricola nu are incheiat un contract cu o societate specializata si nici nu este numita o persoana cu atributii specifice privind securitatea si sanatatea in munca.

De asemenea, cu privire la activitatea financiar-contabila, s-a constatat existenta unor documente fiscale, facturi, inregistrate in evidenta contabila fara viza conducatorului institutiei.

Pentru toate aceste nereguli, Corpul de control a propus sesizarea Comisiei de disciplina, atat din cadrul Ministerului, cat si a Directiei Agricole si a Inspectoratului Teritorial de Munca.

Toate aceste verificari au fost efectuate dupa ce prefectul Cristian Roman a sesizat Ministerul Agriculturii.

“Va promit ca voi aduce la cunostinta cazuri foarte grave. A fost un ordin al ministrului care nu a fost respectat de directorul Directiei Agricole, cine o fi fost el, care poate sa ne duca intr-o situatie extrem de neplacuta pe noi, ca judet. Putea sa faca castele si conace sau ce voia. Pe mine ma intereseaza problema legislativa. Da, ca poti sa scoti din circuit terenuri agricole, dar poti cu aprobarea ministrului, la terenuri peste un hectar. Asta nu am sesizat eu, ci cei de la Corpul de control", a spus prefectul Cristian Roman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
442

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
454

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
266

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...