CONCERT CAMERAL la Filarmonica botosaneana!

CONCERT CAMERAL la Filarmonica botosaneana!

 FILARMONICA DE STAT BOTOSANI  

Astazi, 12 februarie 2009, de la ora 18.30, Filarmonica Botosani va invita la un Concert Cameral sustinut de Orchestra de Camera ENESCU.

Solisti:

ANDREI GRIGORIU, vioara I

VASILE SOROCAN, vioara a II-a

 

In program:

A. Vivaldi: Concerto grosso in re minor, op. 3, nr. 11

                    Allegro; Adagio spiccato; Allegro; Adagio

                   Largo e spiccato

                   Allegro

Grupul Concertino:

MARIETA BACIU, vioara I,

FLORENTIN RUTA, vioara a II-a,

OVIDIU ALUPEI, violoncel

 

J. S. Bach: Concertul pentru doua viori si orchestra in re minor

                    Vivace

                    Largo ma non tanto

                    Allegro

 A. Dvorák: Serenada pentru coarde in mi major, op. 22

             Moderato

             Tempo di Valse

Scherzo: Vivace

                Larghetto

Finale: Allegro vivace

 

Ideea infiintarii Orchestrei de Camera Enescu nu este intamplatoare, ea vine, in fapt, ca o continuare a Orchestrei de Camera Ars Moldavie infiintata in anul 1975, orchestra ce a avut o bogata activitate de concerte si inregistrari radio.

In acesti 30 de ani de existenta muzicala, artistii au dorit sa caute forme diverse de exprimare, astfel ca se poate vorbi aici, la Botosani, pe pamantul marelui nostru muzician George Enescu, de initiative concretizate in formatii de trio si cvartet.

Cautarile si framantarile sufletului unui artist sunt in esenta modalitatile lui de existenta si fiecare, fie tanar sau cu mai multa experienta scenica, s-a alaturat initiativei si in derularea acestui proiect frumos si onorant denumit ORCHESTRA DE CAMERA ENESCU. Concertele de inceput au la baza programe care sa ofere formatiei posibilitatea de a se prezenta publicului, dar si intentia de a-si defini identitatea exprimarii mesajului artistic.

Structura acestei formatii este o combinatie fericita care imbina experienta artistilor cu zeci de ani de viata scenica cu efervescenta si disponibilitatea celor tineri. Pentru concertul de prezentare a formatiei, programul a fost alcatuit constient pentru a pune in valoare potentialul fiecarui membru si a oferi publicului un spectru larg al repertoriului componistic. Pentru anul 2009 sunt gandite concerte care sa marcheze evenimente si date importante din calendarul muzical.

Astfel, un program va fi dedicat in intregime aniversarii a 200 de ani de la nasterea compozitorului Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Constiinciozitatea, bucuria si dorinta de exprimare diversa a mesajului artistic vor face ca formula orchestrei sa se largeasca, sa fie intr-o continua prefacere, sa reclame poate si prezenta unui dirijor, atunci cand repertoriul o va cere, dar nicio clipa nu va trece in plan secund scopul existentei acela de a se oferi publicului de acasa si de pretutindeni.

In semn de pretuire pentru aceste locuri incarcate de vibratie spirituala, artistii doresc ca prin munca si talentul lor sa aduca, cu fiecare concert, un omagiu marelui compozitor George Enescu, emblema pentru aceste locuri si pentru intreaga simtire romaneasca.

Gandurile de mai sus apartin doamnei MARIETA BACIU, care a avut si ideea si staruinta pentru ca acest proiect sa prinda viata.
Sursa: www.botosani-info-simfonic.cabanova.ro/

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
108

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
63

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...