Concediul fără plată e cu plată!

Concediul fără plată e cu plată!
Cadrele didactice, directorii şi secretarii care vor veni la şcoală în timpul concediului fară plată, în ziua de 30 noiembrie, respectiv în perioada 14-18 decembrie, vor avea dreptul de a-şi lua zile libere plătite în 2010, potrivit Legii privind reorganizarea unor instituţii.
 
Ministerul Educaţiei a specificat, săptămâna trecută, că o parte dintre profesori, persoanele angajate la secretariatele şcolilor şi directorii vor fi prezenţi în instituţiile de învăţământ în perioada 14-18 decembrie. Acest lucru este necesar pentru elevii care se vor înscrie la bacalaureat în acea perioadă. Conform Legii 239/2009, privind reorganizarea unor instituţii, orele lucrate de profesori în zilele concediului fără plată sunt considerate suplimentare, iar cadrele didactice îşi vor putea lua, anul viitor, zile libere plătite.

"Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite acordate până la 31 decembrie 2010 pentru activitatea prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal în cursul anului 2009", se spune în lege, conform Cotidianul.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a precizat că zilele în care îşi vor lua liber profesorii, anul viitor, nu sunt stabilite de minister, ci de fiecare şcoală în parte.

De asemenea, sindicaliştii din educaţie ne-au declarat că nu ştiau că o parte dintre profesori vor lucra în concediul fără plată şi nici că vor fi compensaţi în 2010.

"Noi am primit ordin de la Ministerul Educaţiei cu zilele stabilite de concediu fără plată când nu va lucra nici un profesor de la noi. Dacă doresc benevol să vină la şcoală, e problema lor", a spus Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru Cotidianul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean trimis în judecată: A încercat să îi mituiască pe polițiști cu 100 de euro

astăzi, 13:38
7

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal în care, la...

Coincidență de tip rusesc la FC Botoșani: După ce mai mulți fotbaliști s-au accidentat grav, preparatorul fizic pleacă!

astăzi, 13:28
32

Valeriu Iftime a dezvăluit că ancheta internă cu privire la nenumăratele accidentări din lotul lui FC Botoșani s-a încheiat.Doctorii i-au comunicat lui Iftime că nu este vina preparat...

Căldura se prelungește până la sfârșitul lunii octombrie. Când vin ploile de toamnă

astăzi, 12:58
48

Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă până spre finalul lunii octombrie, estimează Administraţia Naţională de Meteorologie. Î...