Concediul fără plată e cu plată!

Concediul fără plată e cu plată!
Cadrele didactice, directorii şi secretarii care vor veni la şcoală în timpul concediului fară plată, în ziua de 30 noiembrie, respectiv în perioada 14-18 decembrie, vor avea dreptul de a-şi lua zile libere plătite în 2010, potrivit Legii privind reorganizarea unor instituţii.
 
Ministerul Educaţiei a specificat, săptămâna trecută, că o parte dintre profesori, persoanele angajate la secretariatele şcolilor şi directorii vor fi prezenţi în instituţiile de învăţământ în perioada 14-18 decembrie. Acest lucru este necesar pentru elevii care se vor înscrie la bacalaureat în acea perioadă. Conform Legii 239/2009, privind reorganizarea unor instituţii, orele lucrate de profesori în zilele concediului fără plată sunt considerate suplimentare, iar cadrele didactice îşi vor putea lua, anul viitor, zile libere plătite.

"Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite acordate până la 31 decembrie 2010 pentru activitatea prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal în cursul anului 2009", se spune în lege, conform Cotidianul.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a precizat că zilele în care îşi vor lua liber profesorii, anul viitor, nu sunt stabilite de minister, ci de fiecare şcoală în parte.

De asemenea, sindicaliştii din educaţie ne-au declarat că nu ştiau că o parte dintre profesori vor lucra în concediul fără plată şi nici că vor fi compensaţi în 2010.

"Noi am primit ordin de la Ministerul Educaţiei cu zilele stabilite de concediu fără plată când nu va lucra nici un profesor de la noi. Dacă doresc benevol să vină la şcoală, e problema lor", a spus Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru Cotidianul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

15 mărturisitori și cuvioși vor fi trecuți în rândurile sfinților de către Biserica Ortodoxă Română, pe listă se află și trei botoșăneni!

astăzi, 13:38
57

Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va avea loc anul următor când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de l...

Elevii și profesorii din Ștefănești s-au întâlnit cu pompierii botoșăneni (foto)

astăzi, 12:09
39

Despre siguranță au vorbit pompierii botoșăneni, astăzi, cu elevii și cadrele didactice ale Grupului Școlar „Ștefan Luchian" Ștefănești. Le-au explicat ce se poate &icir...

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
79

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...