Concedieri sau salarii mai mici cu 20%?

Concedieri sau salarii mai mici cu 20%?
Diminuarea câştigurilor sau concediul fără plată sunt două dintre soluţiile recomandate de specialişti pentru a evita disponibilizările bugetarilor.

Tăierea salariilor cu până la 20%, câteva zile de concediu fără plată sau şomaj tehnic pe perioade limitate sunt doar câteva dintre soluţiile pe care ar putea să le aplice guvernul, în cazul în care se opune disponibilizării personalului bugetar.

Consilierul premierului, Andreea Paul Vass, a adus în discuţie concedierea unui număr de 75.000 de bugetari, iar consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a pomenit cifra de 100.000 de angajaţi. Oricât de mulţi sau puţini ar fi, guvernul amână de mai bine de o jumătate de an să restructureze sectorul de stat, scrie evz.ro.

Soluţia vecinilor din Ungaria a fost să taie salariile de la stat cu 20% şi aceasta ar putea echilibra şi bugetul României, sunt de părere surse guvernamentale.

Însă este puţin probabil că o asemenea măsură s-ar putea aplica şi la noi, după ce executivul şi-a asumat doar îngheţarea salariilor, nu reducerea acestora.

Potrivit unui calcul al analistului economic Dragoş Cabat, o reducere a salariilor cu 10% s-ar traduce prin scăderea cu 2% a cheltuielilor bugetare şi, totodată, cu diminuarea deficitului bugetar cu 0,75% din produsul intern brut, conform evz.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Primăria Botoșani, o angajată a trecut la cele veșnice. „Un om bun și cald...!”

astăzi, 18:26
51

Personalul Primăriei municipiului Botoșani este în doliu, după ce una dintre colege a murit subit. Este vorba despre Andaluzia Gabur, soția șefului Stării Civile, Constantin Gabur. Femeia ...

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
69

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
232

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...