Concedieri in sistemul bugetar si taierea primelor de Craciun!

Concedieri in sistemul bugetar si taierea primelor de Craciun!
Consilierul premierului Boc a precizat că România se află pe locul 5 în topul european în ceea ce priveşte ponderea cheltuielilor salariale în PIB.

Andreea Vass, consilier al prim-ministrului Emil Boc, spune că plata salariilor încarcă excesiv bugetul de stat, iar soluţia ar fi concedierea unor bugetari şi tăierea tuturor primelor de Crăciun.

Întrebată dacă această soluţie reprezintă un punct de vedere personal, Vass a spus că a discutat problema cu premierul Emil Boc, în repetate rânduri.

"Unii miniştrii sunt reticenţi pentru că este greu să trimiţi un astfel de mesaj. Dar cifrele vorbesc de la sine", a comentat consilierul.

"Este foarte greu de asumat o astfel de decizie dar este, din punct de vedere economic, recomandabilă. Trebuie să distribuim pierderile cauzate de această perioadă dificilă nu doar pe sectorul privat ci şi pe sectorul public", a conchis Andreea Vaas.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
13

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
884

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
180

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...