Concediatii de la Nova Apaserv vor trebui sa primeasca pana la sase salarii compensatorii!

Concediatii de la Nova Apaserv vor trebui sa primeasca pana la sase salarii compensatorii!

 MARICEL GEORGESCU, director Nova Apaserv  

Concedierea celor 25 de angajati de la Nova Apaserv va saraci semnificativ bugetul societatii. Potrivit directorului general al Nova Apaserv, Maricel Georgescu, contractul colectiv de munca, la nivel de unitate, prevede ca in cazul disponibilizarilor, cei care pleaca trebuie sa primeasca intre trei si sase salarii compensatorii.

“Numarul salariilor compensatorii pe care le primeste o persoana care este concediata se stabileste in functie de vechime. In perioada urmatoare vom face calcule pentru a vedea de cati bani este nevoie pentru a plati salarii compensatorii in cazul celor care urmeaza a fi disponibilizati", a spus Maricel Georgescu, directorul Nova Apaserv.

25 de angajati de la operatorul de apa, dintre care 20 sunt sefi, vor trebui concediati, treptat, incepand chiar de luna viitoare. Masura a fost adoptata de Adunarea Generala a Actionarilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Aqua Botosani", la inceputul acestei saptamani.

Potrivit noilor reglementari, numarul de posturi de conducere la Nova Apaserv se va reduce de la 56 la 36, si de asemenea va fi redus numarul de compartimente functionale prin desfiintare sau comasare, in functie de fiecare caz in parte. Totodata, pe structura organigramei si statului de functii se va opera modificarea numarului de posturi de la 500, cate sunt in prezent, la 475.

La modificarea numarului de posturi se va avea in vedere reducerea posturilor de la TESA unitate si TESA productiv/exploatare. Aplicarea redeucerii efective a numarului de posturi de la Nova Apaserv se va opera etapizat, incepand cu data de 1 noiembrie, iar in cazul in care, pana la sfarsitul anului, Nova Apaserv nu reuseste sa recupereze pierderea inregistrata, se va proceda la o noua restructurare de personal in trimestrul I al anului 2012.

“In perioada urmatoare vom stabili si criteriile in baza carora vom face aceste disponibilizari. Principalul criteriu va fi cel al eficientei, pentru ca oameni cu abateri nu mai avem, acestia au fost dati afara in momentul in care s-a facut trecerea personalului de pe Apa Grup, pe noua societate", a mentionat directorul Nova Apaserv.

Conducerea unitatii va trebui sa umble si la salarii. Incepand chiar de luna aceasta vor trebui luate toate masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor lunare astfel incat sa se asigure recuperarea pierderilor acumulate pana in prezent.

De asemenea, incepand cu luna octombrie conducerea societatii va lua masuri pentru incadrarea cheltuielilor lunare cu salariile (inclusiv conventiile civile) in limita a 50% din veniturile realizate din activitatea de exploatare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
152

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
262

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
34

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...