COMUNICAT PSD BOTOSANI: Apel către societatea civilă pentru prevenirea unui furt electoral de proporţii!

COMUNICAT PSD BOTOSANI: Apel către societatea civilă pentru prevenirea unui furt electoral de proporţii!
Traian Băsescu provoacă o criză majoră în pragul celui mai mare conflict de muncă din ultimii ani.

Organizaţia PSD Botoşani susţine decizia centrală a Partidului Social Democrat de ieşire de la guvernare, ca urmare a crizei politice provocate cu premeditare de către Traian Băsescu, prin intermediul lui Emil Boc.

Prin aprobarea deciziei de revocare a ministrului Dan Nica, preşedintele Traian Băsescu şi Partidul Democrat Liberal au confirmat că nu şi-au dorit nici un moment să evite această criză politică, a cărei miză este controlul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu scopul de fraudare a viitoarei campanii electorale prezidenţiale.

De aceea, Organizaţia PSD Botoşani adresează un apel către societatea civilă şi toate organizaţiile neguvernamentale din judeţ, din ţară şi din străinătate să monitorizeze cu maximă atenţie alegerile prezidenţiale, pentru prevenirea unui furt electoral de proporţii.

Dincolo de aspectele electorale, decizia lui Traian Băsescu reprezintă un act politic iresponsabil care împinge România într-un haos instituţional, cu doar câteva zile înainte de declanşarea celui mai amplu protest de muncă din ultimii ani.

"Acesta este semnul alienării politice a lui Traian Băsescu. La noi în judeţ şi peste tot în ţară au loc proteste de muncă, iar în câteva zile vom avea cea mai mare grevă din ultimii ani. Şomajul e în creştere, iar oamenii nu îşi mai primesc salariile. Cursul valutar o ia razna. Economia e în faliment. Iar în tot acest timp, singura grijă a lui Traian Băsescu a fost să scoată PSD-ul de la guvernare, ca să îşi poată face de cap în campania electorală", a afirmat preşedintele PSD Botoşani, senatorul GHEORGHE MARCU.

Organizaţia PSD Botoşani consideră, de asemenea, că Traian Băsescu a marcat într-un mod nefast istoria recentă a României, prin provocarea unei lungii serii de convulsii politice, sociale şi instituţionale pe toată durata mandatului său.

Vicepreședintele PSD Botoşani, deputatul ANDREI DOLINEASCHI, consideră că "Traian Băsescu este sursa Răului. El este sursa conflictului politic, soldat cu demolarea mai multor guverne, inclusiv al celui condus de apropiatul său Emil  Boc. Sursa instabilităţii economice marcată de falimente şi de retragerea masivă a investiţiilor străine. Sursa conflictelor sociale, între pensionari şi salariaţi, între profesori şi tinichigii, între judecători şi avocaţi sau între bugetari şi privaţi. Nu în ultimul rând, Traian Băsescu este sursa subminării relaţiilor internaţionale, provocând izolarea ţării noastre pe plan european şi mondial. De aceea, singura şansă a României pentru următoarele decenii este ca alegătorii să iasă la vot şi să voteze pentru schimbarea lui Traian Băsescu".

Sondaj de opinie privind criza politică actuală
Într-un sondaj telefonic independent efectuat în această săptămână, pe un eşantion de 1011 respondenţi, reprezentativ la nivel naţional, Traian Băsescu este identificat drept principalul vinovat pentru declanşarea crizei politice majore.

"Care dintre următorii este vinovat de actuala criză politică generată de demiterea lui Dan Nica?":
•40% - Traian Băsescu
•13% - Emil Boc
•12% - Mircea Geoană
•5% - Dan Nica

"Dacă în urma actualei crize Guvernul cade, cine credeţi că ar fi responsabil de acest lucru?":
•55% - Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL
•14% - PSD
•6% - Mircea Geoană

La comanda ziarului online citynews.ro, Institutul de sondare Imagistica a făcut un sondaj de opinie pe 29 septembrie 2009 pe un eșantion de 1011 respondenţi cu vârste de peste 18 ani din mediul urban si rural. Universul cercetării este constituit din persoane adulte care sunt abonate Romtelecom si care au auzit despre demiterea vicepremierului Dan Nica. Eșantionul este stratificat in funcție de mediul rezidențial (urban/rural, regiuni istorice mari, mărimea localităților urbane)
 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
596

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
304

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...