Comunicat: Protest al presei din Botoşani faţă de regulamentul abuziv al primarului Ovidiu Portariuc

Comunicat: Protest al presei din Botoşani faţă de regulamentul abuziv al primarului Ovidiu Portariuc
Mass-media din Botoşani protestează public faţă de iniţierea de către primarul USL Ovidiu Portariuc a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea regulamentului de acreditare a reprezentanţilor mass-media pe lângă autorităţile administraţiei publice locale şi Primăria Municipiului Botoşani care excede prevederile legale în domeniu.

Acesta conţine obligaţii pentru jurnalişti în afara şi împotriva legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi a normelor metodologice de aplicare.

Regulamentul reprezintă un atac fără precedent la adresa libertăţii de exprimare a presei şi oferă puteri discreţionare primarului în acordarea/ridicarea acreditărilor jurnaliştilor, oferindu-i posibilitatea de a interzice accesul în Primăria Botoşani, dar şi în direcţiile subordonate, după bunul său plac.

Regulamentul a fost întocmit fără nici o consultare prealabila sau măcar o discuţie cu jurnaliştii din Botoşani, încălcându-se astfel orice regulă de bun simţ şi de colaborare.

Reprezintă o reglementare unicat cel puţin la nivelul judeţului Botoşani. Cerem pe această cale primarului PSD Ovidiu Portariuc să îşi consume energiile şi să îşi dedice timpul pentru care este plătit din banii contribuabililor pentru rezolvarea problemelor acestora şi pentru a-şi pune în aplicare promisiunile pe care le-a făcut oamenilor în campania electorală.

Anunţăm pe această cale trimiterea protestului la Centrul de Jurnalism Independent, Asociaţia Jurnaliştilor din România, Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români, APADOR-CH , Ambasada SUA, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi la toate ambasadele statelor UE din România, Comisia Europeană, Guvernul României, Administraţia Prezidenţială.

Semnatari:

Ionuţ Poclid - Tele’M

Dorin Bejenaru - Rapsodia TV

Tudor Chiriac - Monitorul de Botosani

Claudia Luca- Ştiri.Botoşani.ro

Adrian Şorodoc – Adevărul, Botoşani Necenzurat

Răzvan Sauciuc – BTOnline, ProSport

Sergiu Bălăşcău – Botoşăneanul, Jurnal de Investigaţii

Gabriel Bălaşa – Informatorul Moldovei

Bogdan Caliniuc – Banul Botoşănean

Ioan Rotundu - Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Mihaela Călinescu - Digi 24

Cătălin Onofrei - Antena 1 , Antena 3

Marius Cesane - Pro TV

Adrian Dimitriu - Reporterul

Aurora Dimitriu - Evenimentul de Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
124

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
44

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
448

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...