COMUNICAT: Modificari la stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala

COMUNICAT: Modificari la stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala
Luni, 11 martie, au fost publicate in Monitorul Oficial, o serie de modificari in ceea ce priveste stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala si a Conditiilor de aprobare a cumparatorilor de lapte de vaca si a formularului de cerere pentru aprobarea si inscrierea acestora in Registrul cumparatorilor.

In acest sens, producatorul de lapte nu va beneficia de cota din rezerva nationala daca a vandut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota: in anul de cota precedent anului de cota in care are loc distribuirea din rezerva nationala; in anul de cota curent distribuirii din rezerva nationala.

Cererea de acordare a unei cantitati de cota din rezerva nationala nu va mai fi insotita de actul de receptie a lucrarilor privind investitiile din exploatatia pentru care s-a solicitat cota din rezerva nationala. Fermierul va depune cererea insotita de urmatoarele documente: act de identitate (BI/CI); cod unic de inregistrare, dupa caz; cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor; pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau al investitiei noi, pentru care a fost solicitata cota din rezerva nationala, dupa caz; documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala; declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vandute direct fata de cota detinuta, in cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vanzari directe.

In ceea ce priveste cea de a doua modificare, operatorul economic care solicita aprobarea si inscrierea in Registrul Cumparatorilor de lapte, va depune la dosar aprobarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor numai in cazul in care desfasoara activitatea de colectare, ambalare, depozitare, racire, transformare si/sau transport.
                                                      

APIA BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
42

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...