COMUNICAT: Mită electorală pentru candidatul PDL la Primăria Corni

COMUNICAT: Mită electorală pentru candidatul PDL la Primăria Corni
Echipajele de supraveghere electorală constituite de PSD Botoșani la nivelul Comunei Corni au surprins ieri, 8 februarie 2011, pe raza satului Mesteacăn, mai multe grupuri de persoane care împărțeau pachete cu alimente către alegători, cu recomandarea de a vota candidatul PDL, Dorneanu Dorel.

Pachetele conțineau 1 litru de ulei de floarea soarelui, 1 Kg de făină, 1 Kg de orez, 1 Kg de zahăr tos și o scrisoare semnată de Dorneanu Dorel, în care acesta se laudă cu "sprijinul real de la prietenii săi Nicolae Rebengiuc, deputat şi Cătălin Flutur, primarul Municipiului Botoşani" şi le spune alegătorilor ca "Dumnezeu să le dea gândul cel bun pe 13 februarie".

La vederea echipajelor de supraveghere ale PSD, cei care împărțeau alimentele au încercat să fugă cu autoturismele în care aveau pachetele. După o urmărire de circa 60 de minute, una din mașinile a renunțat la cursă și s-a retras în curtea unei locuințe din satul Mesteacăn, pe gardul căreia se afla afișul candidatului PDL, Dorel Dorneanu. De remarcat că automobilul în cauză este înmatriculat în  București.

În momentul de față, în urma intervenției poliției, s-a deschis un dosar penal, iar o echipă de criminaliști a identificat mai multe amprente pe pachetele de alimente împărțite alegătorilor. Este foarte probabil ca printre aceste amprente să se afle și cele ale membrilor din staff-ul de campanie al candidatului PDL.

Președintele PSD Botoșani, senatorul Gheorghe Marcu, a declarat că "PD-L are acum o singură strategie de campanie electorală: mituirea masivă a electoratului. Recunoaștem aceleași pachete de la prezidențiale, doar că acum nu mai sunt în pungi portocalii, iar în loc de un litru de suc au pus 1 kg de făină. Profită de sărăcia oamenilor care n-au ce mânca, le aruncă un astfel de pachet, iar pe urmă ne uităm toți la televizor cum ne taie salariile și pensiile. Singura metodă de a combate acest flagel e ca fiecare alegător să iasă la vot și să-i amendeze sever pe mituitori cu un vot hotărât împotrivă".

Președintele PSD Botoșani anticipează însă că PD-L și candidatul Dorel Dorneanu vor încerca să nege evidența. "Îi veți vedea pe toți în cor cum vor țipa că n-au dat mită sau chiar vor veni cu acuzații împotriva noastră. Însă alegătorii care au primit astfel de pachete vor ști clar că PDL minte și sper să țină cont de acest lucru atunci când vor intra în cabina de vot", a adăugat senatorul Marcu.

PSD Botoșani a organizat opt echipaje de supraveghere pe toată raza comunei Corni. Fiecare din ele dispune de un automobil și aparatură de filmat și fotografiat. Cele opt echipaje patrulează permanent în comună, având instrucțiuni ca în cazul identificării unor acțiuni electorale ilegale să alerteze imediat autoritățile. De asemenea, există înțelegeri cu mai mulți localnici ca în cazul în care acestora li se oferă mită electorală, să primească probele, iar apoi să îi denunțe imediat pe mituitori.

Pe de altă parte, președintele executiv al PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi s-a referit la campania susținută de PSD pentru combaterea fraudei electorale, cu titlul "Nu îți vinde votul! Votează pentru tine!". "Cred că este o premieră în România, când un partid politic desfășoară o astfel de campanie. Noi am făcut un set de afișe electorale prin care vrem să le arătăm oamenilor că șarlatanii electorali care vin să le cumpere votul își vor recupera înzecit cheltuielile din campanie din banii publici ai primăriei. Altfel spus, vor fura din taxele și impozitele locale plătite de aceiași oameni amărâți care astăzi își vând votul pentru câteva alimente. Sperăm însă ca alegătorii să înțeleagă acest mesaj și să voteze masiv împotriva acestor șarlatani", a declarat deputatul PSD.

 

COMUNICAT DE PRESA PSD BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
191

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
962

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
480

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...