Comunicat: Mişcarea pentru Botoşani se apucă de curăţat afişele ilegale

Comunicat: Mişcarea pentru Botoşani se apucă de curăţat afişele ilegale
Reprezentanţii Mişcării pentru Botoşani anunţă public lansarea unei acţiuni de ştergere a urmărilor afişajului illegal şi totodată sfidător la adresa cetăţeanului onest, practicat de unele formaţiuni politice în municipiul reşedinţă de judeţ.

Deşi există prevederi legale cât se poate de clare privitoare la modul în care se poate face afişajul electoral, unele partide încalcă legea, lipind sute de afişe în locuri nepermise.

Evident, avizi după notorietate, în special reprezentanţii PSD şi PNL, lipesc afişe, fără permisiunea proprietarilor, pe stâlpi, pe pereţii şi uşile blocurilor sau chiar ai magazinelor. Autorităţile au fost sesizate, inclusiv prin presă, referitor la acest aspect necivilizat al campaniei electorale.

Principalele formaţiuni din opoziţie, în special PSD, au făcut apeluri la o campanie curată, cu respectarea legii, însă tocmai aceste partide, aflate foarte jos în opţiunile cetăţenilor, aleg să obţină notorietate prin practici necivilizate.

“Noi nu putem sta nepăsători, să asistăm cum partidele lipesc afişe aiurea prin oraş! Primăria a pus la dispoziţie multe spaţii special destinate afişajului electoral, însă sunt unii care murdăresc oraşul cu aracet şi afişe lipite în dispreţul oamenilor! De aceea, noi am decis să anunţăm public faptul că vom începe o acţiune de curăţire a oraşului de afişele electorale lipite ilegal, indiferent cărui partid i-ar aparţine! Noi ţinem la acest oraş şi vrem să-l păstrăm curat. Alţii, din păcate, vin, fac mizerie şi… pleacă. Deci nu le pasă!", a afirmat Gabriel Alecsandru, din partea tinerilor afiliaţi Mişcării pentru Botoşani.

Reprezentanţii Mişcării pentru Botoşani lansează şi un apel către formaţiunile politice din opoziţie - PSD şi PNL mai ales - să nu încerce acţiuni de manipulare şi să lipească afişele false cu Mişcarea pentru Botoşani pentru a discredita această uniune electorală.

“Noi vom practica un afişaj civilizat, iar în spaţiile private va fi făcut doar ziua, cu acordul proprietarilor, nu pe ascuns, la adăpostul întunericului", a adăugat Gabriel Alecsandru, din partea tinerilor de la Mişcarea pentru Botoşani.

Comunicat Miscarea pentru Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...