COMUNICAT IPJ BOTOSANI - In atentia posesorilor de arme si munitie!

COMUNICAT IPJ BOTOSANI - In atentia posesorilor de arme si munitie!
IPJ Botoşani informează cu privire la acţiunea de viză a autorizaţiilor de deţinere sau după caz de folosire a armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice şi de funcţionare a poligoanelor ARMURIER 2010.

În conformitate cu prevederile art. 74 alin.(2) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, persoanele juridice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţii, care îşi au sediul social ori punctul de lucru pe raza de competenţă a I.P.J. Botoşani, vizează o dată la doi ani autorizaţiile în baza cărora sunt deţinute armele şi muniţia aferentă.

Având în vedere faptul că ultima viză a autorizaţiilor s-a efectuat în anul 2008, urmează ca în perioada 01.05. – 31.07.2010 să se desfăşoare la nivel naţional "Acţiunea de viză a autorizaţiilor de deţinere sau după caz de folosire a armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice şi de funcţionare a poligoanelor ARMURIER 2010".

Scopul acţiunii îl constituie asigurarea unui climat de legalitate, prevenirea şi combaterea evenimentelor ce pot să apară ca urmare a nerespectării regimului armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice care au ca obiect de activitate deţinerea şi după caz folosirea de arme şi muniţii.

În conformitate cu prevederile art. 77 alin.(3) din H.G. nr. 130/2005 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, pentru aplicarea vizei persoana juridică trebuie să prezinte comisiei de viză următoarele documente, în original şi în copie:

-cerere de aplicare a vizei, care se ridică împreună cu anexele de la Serviciul A.E.S.P.;
-certificatul de înregistrare a societăţii la registrul comerţului;
-actul constitutiv al societăţii;
-autorizaţia de deţinere sau de folosire a armelor şi muniţiilor letale ori de funcţionare a poligonului de tragere, respectiv certificatul de deţinător pentru arme neletale;
-planul de pază şi apărare şi contractul de prestări servicii;
-planul de dotare cu arme şi muniţii.


Persoanele juridice care au fost autorizate pentru a deţine sau după caz a folosi arme şi muniţii în cursul anului 2010, nu vor fi reverificate.

Neprezentarea, fără motive înteimeiate, la activitatea de viză constituie contravenţie şi conduce, implicit, la revocarea dreptului de port şi folosire de arme şi muniţii!!! 

Pentru relaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, situat în municipiul  Botoşani, strada Cornişa nr.10 sau la telefon 0231/50.77.33.


BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dispărut în Germania, familia cere ajutorul Poliției din România! (Foto)

astăzi, 13:08
11

Iulian Ciulica este născut în Coțușca, județul Botoșani, figurând cu domiciliul în Crasnaluca.În cursul zilei de astăzi, 20 mai 2024, la nivelul Poliției Brăila a f...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Botoșăneni invitați să participe la o conferință publică!

astăzi, 12:53
22

Cătălin Flutur, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, a transmis un comunicat de presă despre o conferință p...

Ce trebuie să se întâmple ca Andone să rămână la Botoșani?

astăzi, 12:41
111

Andone a fost invitat prin telefon, de Horia Ivanovici, la emisiunea Fanatik Superliga, unde a discutat despre FC Botoșani și Valeriu Iftime. Dar și despre viitorul său ca antrenor.„Prim...