Comunicat E-On:"Responsabilitatea pentru impactul social al măsurii de deconectare aparţine în totalitate societăţii Apa Grup"

Efectele crizei economico-financiare şi în special politica de reglementare a preţurilor la energie promovată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei au afectat din punct de vedere financiar companiile Grupului E.ON în România. În acest context negativ, companiile E.ON au fost constrânse să adopte o politică mai strictă de recuperare a datoriilor acumulate de clienţii rău-platnici, marea majoritate dintre aceştia fiind instituţii din portofoliul statului. Astfel, deşi sistarea serviciilor rămâne ultima măsură la care E.ON va apela, această măsură este necesară pentru a nu permite creşterea nivelului creanţelor.

Societatea Apa Grup Botosani a acumulat începând cu luna septembrie 2009 până la 25 august a.c., datorii totale de peste 2 160 000 RON faţă de E.ON Moldova Furnizare. Din aceste datorii circa 1 850 000 RON reprezintă datorii restante urmare a neachitării contravalorii energiei electrice consumate şi a penalităţilor pentru întârzieri la plata facturilor.

Compania nostră a avut în permanenţă o deschidere totală pentru dialog şi negociere în vederea găsirii de soluţii, însă dat fiind faptul că obligaţiile de plată asumate de către Apa Grup prin contractul de furnizare a energiei electrice şi prin convenţiile încheiate cu societatea  noastră nu au fost îndeplinite, E.ON Moldova Furnizare a fost nevoită să sisteze ieri, 26 august, furnizarea energiei electrice către societatea în cauză. În aceste condiţii, considerăm că responsabilitatea pentru impactul social al măsurii de deconectare aparţine în totalitate societăţii Apa Grup.

E.ON Moldova Furnizare işi exprimă încrederea că Apa Grup Botoşani împreună cu autorităţile locale vor identifica soluţii pentru plata datoriilor restante şi  aşteaptă din partea acestora propuneri viabile în acest sens,  pentru a relua furnizarea energiei electrice către această societate.


Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare
E.ON România

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
15

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
39

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
36

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...