Proiectul iniţiat de candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJ Botoşani se încadrează în ideea de susţinere a valorilor judeţului Botoşani - artistice şi culturale, dar şi la respectarea şi promovarea tradiţiei botoşănene. Mai mult de atât, ideea acestui proiect a fost lansată în cadrul unui târg de promovarea a tradiţiei botoşănene, târg cu specific agro – zoo, singurul de altfel care a pus în valoare un lucru prin care judeţul nostru se poate face remarcat. Manifestaţie organizată iniţial de PNL şi apoi de USL, copiată ulterior şi de adversarii noştri politici, pe care însă nu i-am acuzat de "furt de idei" ci, ne-am simţit mândri că am făcut un lucru care a putut fi luat ca exemplu şi de alţii!
USL consideră că nu poate fi acuzată de plagiat sau furt de idei, datorită faptului că din momentul lansării
târgurilor agro - zooam lansat şi intenţia de a transforma judeţul Botoşani într-un pol agroindustrial prin crearea unor baze de producţie şi procesare agroalimentară, prin oferirea de facilităţi investitorilor, pentru crearea de locuri de muncă de către aceştia şi pentru investiţii în procesarea produselor agricole.
Dacă ideea de transforma judeţul Botoşani şi de a reda tuturor botoşănenilor, atât din mediul rural cât şi din cel urban, speranţa pentru o viaţă mai bună, deranjează, USL anunţă că va continua ceea ce a început cu specificaţia că orice ar face şi orice modificări ar apărea pe scena politică, numele judeţului nu-l putem schimba!
Ne ceream astfel scuze, dar suntem botoşăneni şi trăim într-un judeţ care trebuie promovat şi care poartă numele de BOTOŞANI, acelaşi cu al municipiului reşedinţă de judeţ!
Totodată solicităm tuturor locuitorilor judeţului Botoşani să se alăture demersului iniţiat de USL iar asociaţiilor nonguvernamentale să renunţe la atitudinea denigratoare la adresa candidatului USL şi a alianţei!
Pentru o mai bună exemplificare, USL prin candidatul Florin Ţurcanu readuce în atenţia opiniei publice cele "10 puncte" ale proiectului "BOTOŞANI – JUDEŢUL ÎN CARE VREAU SĂ TRĂIESC", cu speranţa că nu vor fi "asumate" de alte organizaţii sau grupări!
1. Iniţierea unor parteneriate public –private între unităţile administrativ teritoriale şi investitori, fapt care ar duce la dezvoltarea socio- economică a comunităţilor locale.
2. Parteneriat public – privat între Consiliul Judeţean, investitori şi Staţiunea de cercetare Popăuţi, în vederea aprovizionării municipiului cu produse ecologice la preţuri mici.
3. Organizarea unui număr de 10 centre pentru colectarea produselor agricole obţinute la nivelul judeţului.
4. Încurajarea investiţiilor în vederea prelucrării produselor agro –zootehnice şi legumicole obţinute la nivelul judeţului, în scopul creării de locuri de muncă.
5. Iniţierea unui parteneriat public –privat în vederea organizării unui centru de prelucrare a peştelui şi atragerea forţei de muncă în domeniu.
6. Consiliul Judeţean va susţine prin parteneriat public – privat atragerea unor investitori pentru crearea de locuri de muncă, prin diferite colaborări cu ambasade, consulate şi ministerele de resort.
7. Achiziţionarea unui elicopter în parteneriat cu SMURD pentru asigurarea transportului urgent a bolnavilor.
8. Reorganizarea societăţii de distribuţie a apei şi implementarea reţelelor de apă şi canalizare la nivelul întregului judeţ.
9. Reorganizarea societăţii de drumuri şi asfaltarea drumurilor judeţene, comunale şi săteşti prin parteneriate cu consiliile locale, la preţuri mici şi calitate bună, precum şi împietruirea drumurilor de exploataţie agricolă.
10. Susţinerea culturii şi tradiţiei botoşănene precum şi evidenţierea obiectivelor culturale din judeţ prin încadrarea lor în circuite turistice.
Biroul de presă al USL Botoşani