Comunicat de presa - Sindicatul Impact Botosani

Comunicat de presa - Sindicatul Impact Botosani
In urma discutiei avute in cursul zilei de astazi, 22.10.2008, intre Bogdan Iuliu Hossu, presedinte al CNS Cartel Alfa, si Varujan Vosganian, ministrul Finantelor, s-au conturat urmatoarele:

1. Ministrul Finantelor nu a confirmat intentia Guvernului de a rectifica HGR nr. 1152/17.10.2008, astfel incat suma de 100 miliarde lei poate fi utilizata inclusiv pentru cheltuieli curente, respectiv pentru acordarea drepturilor salariale ale angajatilor DGASPC Botosani (minim 88 miliarde lei). In plus, Guvernul Romaniei nu a avut aceasta problema in dezbatere in sedinta de astazi.

2. Ministrul Finantelor si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca la nivelul judetului Botosani suma asigurata din fondurile judetului (inclusiv cota parte a sumelor defalcate din TVA) pentru sustinerea sistemului de asistenta sociala si protectia copilului este printre cele mai mici sume din Romania. Procentual, in Botosani sumele asigurate de la nivel central sunt in procent de 92%, in timp ce in majoritatea judetelor procentul este de 50-60%. Altfel spus, daca alte judete isi asuma responsabilitatea asigurarii a circa jumatate din cheltuielile pentru sustinerea sistemului de asistenta sociala si protectia copilului, in Botosani nu se asigura decat cca. 8%(!!!), ceea ce este mai mult decat elocvent in ceea ce priveste interesul care a fost acordat la nivel de judet pentru acest domeniu.

Ne exprimam speranta ca anul 2008 va fi ultimul an in care sistemul de asistenta sociala si protectia copilului va fi "Cenusareasa" institutiilor publice de interes judetean din subordinea Consiliului Judetean Botosani!

Pastrand anumite rezerve asupra modalitatii de a disparea brusc si de a descoperi, la fel de brusc, fonduri in cadrul Consiliului Judetean Botosani, suntem convinsi ca executivul Consiliului Judetean Botosani si consilierii judeteni vor gasi solutiile legale, oportune si, nu in ultimul rand, morale, pentru alocarea catre DGASPC Botosani a sumelor necesare stingerii conflictului de munca declansat.

In numele celor peste 1.200 de salariati si ai familiilor acestora, multumim tuturor celor care s-au implicat si se implica in solutionarea favorabila a acestei situatii, indiferent daca acestia sunt simpli salariati sau sunt reprezentanti ai autoritatilor centrale sau locale, ai partidelor politice ori, dar nu in ultimul rand, reprezentanti ai mass-media locale.

Presedinte,

Marius Leonardo Orosanu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
112

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
43

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...