COMUNICAT APA GRUP BOTOSANI

Deranjamentul apărut la conducta de transport apă potabilă Dn 1000 mm, pe data de 01.02.2010, a fost remediat în jurul orei 17, moment în care a început repunerea în funcţiune a conductei.

Această etapă a necesitat, însă, mai mult timp, dat fiind faptul că, nesistându-se alimentarea cu apă a municipiului Botoşani pe parcursul intervenţiilor, în rezervoarele de la staţia de tratare Bucecea Cătămărăşti nivelul apei a scăzut considerabil.

Repunerea în funcţiune a conductei de 1000 de mm a permis reumplerea rezervoarelor, însă operaţiunea nu s-a putut face într-un termen foarte scurt.

"Nu am forţat conducta pentru că riscam să apară un şir de alte avarii şi să lăsăm municipiul o săptămână fără apă. Condiţiile de temperatură şi vechimea conductei sunt factori majori de risc, din cauza cărora s-a produs, de altfel, şi avaria de ieri", a explicat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA Botoşani.

Azi dimineaţă nivelul apei din rezervoarele de la Bucecea era de aproximativ 2 metri, motiv din care presiunea în reţeaua municipiului era scăzută, fapt ce s-a simţit la etajele superioare ale blocurilor din anumite zone. Situaţia s-a îmbunătăţit începând cu ora 12, când nivelul apei din rezervoarele staţiei de tratare a depăşit 3 metri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
78

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
26

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
55

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...