Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean s-a defectat! Vezi ce se întâmplă cu pacienţii!

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean s-a defectat! Vezi ce se întâmplă cu pacienţii!
Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean Mavromati nu mai este funcţional de două zile, după ce s-a defectat. Conducerea unităţii spitaliceşti a luat legătura cu firma care asigură mentenanţa, în cursul zilei de miercuri urmând ca un reprezentant al societăţii să se deplaseze la Mavromati pentru a vedea care este cauza pentru care aparatul nu mai funcţionează.

Cei zece pacienţi care erau programaţi pentru investigaţii au fost reprogramaţi, iar în cazul urgenţelor, cel mai probabil, aceştia vor fi transportaţi în Suceava, pentru investigaţii.

“A intervenit o defecţiune la computerul tomograf. S-a luat de urgenţă legătura cu firma care asigură mentenanţa. Firma a promis că miercuri se va deplasa să constate defecţiunea. Au fost câţiva pacienţi, zece din care trei în ambulatoriu care au fost contactaţi telefonic pentru a fi anunţaţi de defecţiunea survenită. Au fost reprogramaţi în vederea investigaţiilor. Nu au fost urgenţe deocamdată care să necesite investigaţii la computerul tomograf. În cazul unor urgenţe majore se va lua legătura cu o altă unitate care asigură investigaţii de tip computer tomograf", a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Zilnic, în medie, la computerul tomograf de la Spitalul Judeţean sunt câte 30 de pacienţi cărora li se fac investigaţii.

Pe lista de investiţii de anul acesta, conducerea Spitalului Judeţean a trecut cu prioritate dotarea cu încă un computer tomograf. Managerul Spitalului Judeţean a precizat că va solicita fonduri atât de la Consiliul Judeţean, cât şi de la Ministerul Sănătăţii.

 

Spune-ne opinia ta