Competiții sportive organizate la Penitenciarul Botoșani

Competiții sportive organizate la Penitenciarul Botoșani
În data de 12 octombrie, la sediul Penitenciarului Botoşani, se va organiza o serie de competiţii sportive în cadrul proiectului “Sport fără prejudecăţi", care va reuni copii ai Centrului de Plasament “Elena Doamna" Botoşani, persoane cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani şi persoane private de libertate.

Proiectul, dezvoltat în parteneriat cu cele două instituţii, face parte din campania anuală, la nivel european, MOVE WEEK, ce promovează sportul şi activitatea fizică, subliniind impactul pozitiv al acestora asupra membrilor societăţilor europene. (descriere proiect: http://nowwemove/).

Având în vedere promovarea incluziunii sociale, a spiritului de fairplay, precum şi a unui stil de viaţă sănătos, în cadrul proiectului vor fi organizate competiţii sportive pe două domenii, după cum urmează:

· tenis de masă, desfăşurat între copiii instituţionalizaţi şi persoanele private de libertate tineri

· şah, desfăşurat între membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani şi persoanele private de libertate.

Penitenciarul Botoşani îşi asumă misiunea de serviciu public, atât prin activităţile ce vizează creşterea gradului de siguranţă comunitară prin asigurarea unui mediu custodial sănătos, cât şi prin programele şi activităţile de reintegrare socială cu scopul creşterii şanselor de incluziune comunitară a persoanelor care au suferit o condamnare.

În acest sens, există o permanentă preocupare a specialiştilor din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială în vederea dezvoltării activităţilor de reinserţie psihosocială, prin colaborarea cu parteneri din comunitate.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
660

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
147

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
137

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...