Compania Tehnic-Asist a finalizat si lucrarile la Aeroportul `Delta Dunării` Tulcea

Compania Tehnic-Asist a finalizat si lucrarile la Aeroportul `Delta Dunării` Tulcea
Dupa ce in luna octombrie 2015 compania botosaneana TEHNIC-ASIST a finalizat cu succes lucrarile la Aeroportul "Stefan Cel Mare" Salcea - Suceava, reusind sa incheie cel mai amplu proiect de infrastructură de transport in zona de N-E a României din ultimii ani, iata ca un alt aeroport poarta semnatura companiei care in 2015 a terminat pe locul 9 in Topul Antreprenorilor Generali in Constructii din Romania, clasament intocmit de IBC Focus.

Astfel, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea a participat luni, 6 iunie 2016, la recepția lucrărilor finalizate în cadrul proiectului ‘Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare - debarcare pentru Aeroportul ‘Delta Dunării’ Tulcea’.
Cu acest prilej, au fost prezenți toți cei implicați în proiect, de la managerul de proiect, ing. Vâlcu Stoian, care este și director tehnic al RA Aeroportul 'Delta Dunării', până la reprezentanții firmei de construcții Tehnic-Asist și ai celei de consultanță. Au fost prezentate detalii tehnice după care au fost vizitate cele două obiective principale ale proiectului, respectiv platforma de îmbarcare-debarcare și pista care, în urma realizării acestor lucrări de reabilitare și modernizare, este cu adevărat pregătită să faciliteze aterizarea și decolarea avioanelor pe Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu' în cele mai bune condiții.







'În numele președintelui Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu, și al meu, personal, vă felicit pentru realizarea acestui obiectiv important. Finalizarea acestui proiect este foarte importantă și pentru noi, Consiliul Județean, întrucât am sprijinit acest proiect trup și suflet, dar mai ales financiar, numai într-o ultimă fază Consiliul Județean contribuind cu aproximativ o pătrime din bugetul pentru finalizarea lucrărilor. Sunt convins că un aeroport modern va fi o atracție pentru operatorii aerieni și, implicit, o poartă sigură deschisă către Delta Dunării pentru turiști, ceea ce înseamnă noi perspective pentru tulceni, în general, și pentru dezvoltarea județului nostru, în special.
Acesta este motivul pentru care continuăm să investim în această direcție, astfel că Aeroportul 'Delta Dunării' Tulcea mai face obiectul a două proiecte incluse în Masterplanul de Transport 2014-2020. Încă o dată, vă felicit pentru finalizarea acestui proiect și, ce să vă urez, să vedem avioane zburând spre și dinspre Aeroportul Tulcea
', a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Vasile Strat.

Totodata, in cadrul seminarului "Poarta de intrare în Delta Dunării", prilejuit de prezentarea stadiului actual al implementării proiectului "Modernizarea suprafeţelor de mişcare, extinderea pistei şi a platformei de îmbarcare – debarcare pentru Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea", din noiembrie 2015:

"Vreau să mulţumesc, în primul rând, artizanului acestui proiect şi al reuşitei sale, domnul preşedinte Teodorescu, care, de-a lungul unui an şi jumătate, s-a zbătut constant pentru ca noi, acum, să implementăm acest proiect şi să avem, astfel, un aeroport la standarde europene", a declarat directorul tehnic al Aeroportului "Delta Dunării", Vâlcu Stoian.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu: "Dacă tot suntem la capitolul mulţumiri, vreau să încep prin a mulţumi firmei Tehnic Asist şi asociaţilor săi care au preluat această licitaţie pentru modul în care s-au implicat în această investiţie. Să ştiţi că în urmă cu puţin timp nu credeam că această investiţie va căpăta o finalitate. Nu credeam acest lucru pentru că din punct de vedere tehnic timpul era atât de scurt până la finalizarea proiectului, încât părea imposibil de realizat. Pot să vă spun că am invocat şi divinitatea, să ne ajute cu o vreme favorabilă, să reuşim ca într-o perioadă atât de scurtă să finalizăm lucrările. Pentru că o nereuşită în această direcţie ar fi costat Consiliul Judeţean un efort financiar imposibil de suportat. Şi iată că, datorită acestor oameni care au lucrat zi şi noapte, am reuşit aproape în totalitate."
Valoarea totală a proiectului 'Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare — debarcare pentru Aeroportul 'Delta Dunării' Tulcea' este de 64.920.855,50 lei cu T.V.A.

Dupa inchiderea lucrarilor din Tulcea, compania botosaneana TEHNIC-ASIST se pregateste cu pasi repezi si pentru receptia lucrarilor la cel de-al treilea proiect de infrastructura aero in care s-a implicat in ultima vreme, Aeroportul International Satu Mare.
 
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
62

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
851

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
399

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...