“Comorile Luncii” pe scena Festivalului International de Folclor “Dobroge, mandra gradina”

Ansamblul Folcloric “Comorile Luncii" a onorat judetul Botosani obtinand, pentru a doua oara, premiul I la sectiunea coregrafie dans popular national a festivalului de folclor, manifestare artistica de mare anvergura.

La sectiunea interpretare solisti vocali, elevele Alina Turta si Iuliana Antoce au obtinut premiul al treilea.

De asemeni, eleva Ionela-Petronela Petrisoru, componenta a ansamblului folcloric, a obtinut locul I la concursul de “MISS-DMG FEST 2012".

Coregrafia ansamblului a fost asigurata de d-l Ionel Petrisoru, unul dintre cei mai buni coregrafi ai judetului Botosani.

Reunind peste 50 de ansambluri folclorice din tara si de peste hotare si peste 70 de solisti vocali si instrumentisti, festivalul s-a desfasurat in  statiunile de pe litoral: Mamaia, Costinesti, Eforie, Neptun, Olimp, Mangalia.

In afara concursului, s-au sustinut spectacole folclorice in fiecare seara in statiunile mentionate.

Prin participarea la acest festival, ansamblul Comorile Luncii a reusit sa promoveze valorile folclorului nostru local, dar si sa cunoasca si sa aprecieze celelalte zone ale tarii si specificul lor.

Festivalul a fost un adevarat schimb de experienta, care i-a apropiat pe copiiii si tinerii iubitori de folclor, din toate colturile tarii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
108

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
168

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
867

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...