Comisia de malpraxis a refuzat sa analizeze cazul Monicai Neamtu, distrusa pe masa de operatie

Membrii comisiei din Iasi s-au intalnit ieri, dar au decis sa nu se implice. Tot ieri, Monica a fost operata a patra oara din cauza unei complicatii abdominale. Evolutia starii de sanatate a tinerei din Botosani ii ingrijoreaza pe medicii de la Terapie Intensiva. Daca marti se bucurau ca existau semne satisfacatoare, ieri, medicii nu mai erau la fel de optimisti. O noua complicatie ii ameninta sanatatea tinerei de 19 ani care este extrem de fragila.

Ieri, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), dr. Lucian Indrei, a convocat toti membrii comisiei de malpraxis din cadrul institutiei pentru a analiza cazul tinerei care a ajuns in pragul mortii, dupa ce i-a fost perforat un vas de sange in timpul unei interventii chirurgicale. Medicii care fac parte din comisie au refuzat sa inceapa cercetarile in acest caz pe motiv ca nu au o reclamatie din partea familiei.

"Comisia de malpraxis nu are dreptul sa se autosesizeze. Conform regulamentului de organizare si functionare nu exista cadrul legal care sa ne permita sa analizam un caz de malpraxis fara o reclamatie din partea familiei sau a pacientului. Din acest motiv nu am putut analiza cazul", a declarat unul dintre membrii comisiei de malpraxis din cadrul DSP Iasi. La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, a cerut Colegiului Medicilor din Romania sa evalueze situatia acestui caz.

O noua complicatie


Ieri, Monica Neamtu a fost operata a patra oara, de aceasta data la Spitalul Sf. Spiridon. In urma unui examen Computer Tomograf, medicii au descoperit o complicatie abdominala, o colecta de sange in zona retroperitoniala. "Fara aceasta interventie se putea ajunge la deces. Prognosticul ramane in continuare rezervat", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon. Tanara de 19 ani se afla de 10 zile in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la spitalul mentionat si starea de sanatate s-a inrautatit fata de ziua precedenta.

Medicii din ATI erau ingrijorati, pentru ca au aparut simptome care arata prezenta unei infectii. Monica se afla in continuare in coma indusa, in stare grava. Tanara a ajuns in pragul mortii in urma unei interventii efectuata de medicul ginecolog Razvan Socolov, director medical la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. In timpul operatiei de eliminare a unei sarcini extrauterine, conf. dr. Socolov i-a perforat unul dintre vasele iliace, provocand o hemoragie care, cu greu, a fost oprita dupa cateva zile. In decurs de 24 de ore, Monica a fost operata de trei ori, dupa care a fost transferata in stare critica la Spitalul Sf. Spiridon. La a doua operatie a intervenit un chirurg generalist, prof. dr. Dan Niculescu, iar la a treia a fost solicitat si un chirurg vascular, dr. Radu Popa. Prognosticul medicilor de la Clinica ATI ramane in continuare rezervat.

Directia de Sanatate Publica a trimis copii dupa fisele medicale si protocoalele operatorii la Ministerul Sanatatii. De asemenea, notele explicative ale medicilor implicati in acest caz au ajuns pe masa ministrului Banicioiu. Dupa cum a precizat directorul DSP Iasi, concluziile privind cele doua anchete efectuate la maternitate vor fi date de Ministerul Sanatatii. (Buna Ziua Iasi)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...