Comisarii Garzii Financiare vor fi testati psihologic de Ministerul Apararii

Comisarii Garzii Financiare vor fi testati psihologic de Ministerul Apararii
Personalul Garzii Financiare va fi redus cu 40%, daca se aproba proiectul de restructurare a institutiei elaborat de Ministerul Finantelor.

Comisarii ramasi vor fi testati psihologic de unitati specializate care apartin de Ministerul Apararii, potrivit Curierul National.

"Ocuparea functiei publice specifice vacante de comisar al Garzii Financiare se face cu indeplinirea conditiilor privind recrutarea functionarilor publici prevazute de Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si conform dispozitiilor prezentei hotarari. Conditia starii de sanatate corespunzatoare pentru ocuparea unei functii publice specifice de comisar se atesta pe baza de examen medical de specialitate si testare psihologica, care se efectueaza in unitati specializate apartinand Ministerului Apararii Nationale", se arata in proiect.

In ceea ce priveste dotarile, fiecare comisar va avea o arma de foc si munitie de razboi pentru fiecare incarcator de pistol pentru fiecare sedinta de tragere, precum si in cazul unor actiuni speciale.

Proiectul de lege prevede si numarul maxim de autovehicule si ambarcatiuni puse la dispozitia Garzii Financiare, precum si consumul lunar de carburant aprobat. Astfel, vor exista 360 de autoturisme "pentru transportul comisarilor in operatiuni specifice" si 240 cu "destinatie speciala pentru actiuni specifice de control", precum si trei microbuze, consumul lunar fiind de 400 litri pentru fiecare autovehicul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
12

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
927

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
200

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...