Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

În perioada 26 mai-12 iune, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu (GM) din Botoșani au efectuat controale în cele două municipii din județul Botoșani pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi.

„Prin această acțiune s-a urmărit constituirea registrului local al spațiilor verzi, asigurarea protecției vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor, asigurarea din terenul intravilan a suprafeței de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor dar și existența verificării/centralizării/cuantificării obligațiilor de plantare în compensare”, a arătat GSM Botoșani.

Municipiul Botoșani și municipiul Dorohoi au constituite registrele spațiilor verzi, putând fi accesate pe site-urile celor doua primării.

Tăierile, toaletările și protecția vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor se realizeaza conform proceduriilor aprobate prin HCL.

Suprafața de spațiu verde evidențiată prin RSP este de 32,10 mp/locuitor pentru municipiul Botoșani și de 18,9 mp/locuitor pentru municipiul Dorohoi. Prin lucrările de amenajare de pe Dealul Polonic (20 ha plantație, prin fonduri europene) se va asigura creșterea acestei suprafeței de spațiu verde în municipiul Dorohoi”, au adăugat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri de remediere a acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
47

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
618

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...

(P) 10 lecții memorabile despre bani pe care părinții ar trebui să le predea copiilor lor înainte de adolescență

astăzi, 09:40
37

Sunteți profesorul numărul unu al copilului dvs în ceea ce privește chestiunile legate de bani. În caz contrar, cineva va deturna această șansă și îi va înșela în...