Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

În perioada 26 mai-12 iune, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu (GM) din Botoșani au efectuat controale în cele două municipii din județul Botoșani pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi.

„Prin această acțiune s-a urmărit constituirea registrului local al spațiilor verzi, asigurarea protecției vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor, asigurarea din terenul intravilan a suprafeței de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor dar și existența verificării/centralizării/cuantificării obligațiilor de plantare în compensare”, a arătat GSM Botoșani.

Municipiul Botoșani și municipiul Dorohoi au constituite registrele spațiilor verzi, putând fi accesate pe site-urile celor doua primării.

Tăierile, toaletările și protecția vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor se realizeaza conform proceduriilor aprobate prin HCL.

Suprafața de spațiu verde evidențiată prin RSP este de 32,10 mp/locuitor pentru municipiul Botoșani și de 18,9 mp/locuitor pentru municipiul Dorohoi. Prin lucrările de amenajare de pe Dealul Polonic (20 ha plantație, prin fonduri europene) se va asigura creșterea acestei suprafeței de spațiu verde în municipiul Dorohoi”, au adăugat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri de remediere a acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități pregătite la Botoșani de Ziua Mondială a Zonelor Umede

astăzi, 16:19
32

În fiecare an, la 2 februarie, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede.Tema aleasă pentru acest an de Secretariatul Ramsar, „Este timpul pentru res...

Familie rămasă fără locuință după un incendiu

astăzi, 16:15
168

O familie formată din trei persoane din localitatea Crasnaleuca, comuna Coțușca, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, produs, cel mai probabil, din cauza jarului ...

(P) Ghid pentru alegerea celor mai bune cazinouri online din România

astăzi, 16:06
27

În România, jucătorii de cazinou au acces la o varietate de opțiuni de joc online. Cu atât de multe cazinouri la dispoziție, poate fi dificil să alegi care dintre acestea oferă ...