Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

În perioada 26 mai-12 iune, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu (GM) din Botoșani au efectuat controale în cele două municipii din județul Botoșani pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi.

„Prin această acțiune s-a urmărit constituirea registrului local al spațiilor verzi, asigurarea protecției vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor, asigurarea din terenul intravilan a suprafeței de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor dar și existența verificării/centralizării/cuantificării obligațiilor de plantare în compensare”, a arătat GSM Botoșani.

Municipiul Botoșani și municipiul Dorohoi au constituite registrele spațiilor verzi, putând fi accesate pe site-urile celor doua primării.

Tăierile, toaletările și protecția vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor se realizeaza conform proceduriilor aprobate prin HCL.

Suprafața de spațiu verde evidențiată prin RSP este de 32,10 mp/locuitor pentru municipiul Botoșani și de 18,9 mp/locuitor pentru municipiul Dorohoi. Prin lucrările de amenajare de pe Dealul Polonic (20 ha plantație, prin fonduri europene) se va asigura creșterea acestei suprafeței de spațiu verde în municipiul Dorohoi”, au adăugat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri de remediere a acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

astăzi, 22:06
59

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

astăzi, 18:51
109

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

astăzi, 18:48
121

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...