Comisarii de mediu au deschis o anchetă după incendiul produs la depozitul de deșeuri din Stăuceni

Comisarii de mediu au deschis o anchetă după incendiul produs la depozitul de deșeuri din Stăuceni

Comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani au demarat o anchetă privind incendiul produs, duminică seară, în interiorul depozitului de deșeuri din Stăuceni.

„Potrivit raportului preliminar, în cadrul depozitului de deșeuri Stăuceni la duminică, la ora 18:15 a fost anunțat un incendiu, de către dispeceratul operatorului economic. Focare multiple, cu flacără s-au manifestat în zona de depozitare zilnică a deșeurilor municipale, pe o suprafață de cca 100 mp și numai la deșeuri neîmprăștiate și nerecompactate, descărcate în data de 19.06.2022”, arată Garda de Mediu.

Potrivit sursei citate, a acționat pentru lichidarea incendiului nouă muncitori ai operatorului economic, folosind rețeaua de hidranți exteriori, și nouă angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cu două autospeciale de stingere.

„Echipa de permanență din cadrul Garda de Mediu Botoșani a fost pe amplasament și a deschis Fişă de caracterizare în cazul poluărilor accidentale ale aerului”, au precizat comisarii de mediu.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza acumulării de gaze, care a determinat autoaprinderea gunoiului. 

 

Spune-ne opinia ta