Comisarii de mediu au deschis o anchetă după incendiul produs la depozitul de deșeuri din Stăuceni

Comisarii de mediu au deschis o anchetă după incendiul produs la depozitul de deșeuri din Stăuceni

Comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani au demarat o anchetă privind incendiul produs, duminică seară, în interiorul depozitului de deșeuri din Stăuceni.

„Potrivit raportului preliminar, în cadrul depozitului de deșeuri Stăuceni la duminică, la ora 18:15 a fost anunțat un incendiu, de către dispeceratul operatorului economic. Focare multiple, cu flacără s-au manifestat în zona de depozitare zilnică a deșeurilor municipale, pe o suprafață de cca 100 mp și numai la deșeuri neîmprăștiate și nerecompactate, descărcate în data de 19.06.2022”, arată Garda de Mediu.

Potrivit sursei citate, a acționat pentru lichidarea incendiului nouă muncitori ai operatorului economic, folosind rețeaua de hidranți exteriori, și nouă angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cu două autospeciale de stingere.

„Echipa de permanență din cadrul Garda de Mediu Botoșani a fost pe amplasament și a deschis Fişă de caracterizare în cazul poluărilor accidentale ale aerului”, au precizat comisarii de mediu.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza acumulării de gaze, care a determinat autoaprinderea gunoiului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbatul care a lovit cu mașina peretele unei case se afla în profundă stare de ebrietate

astăzi, 09:16
122

Tânărul care a rupt un gard și a lovit peretele unei case din orașul Săveni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se afla sub influența alcoolului, anunță purtătorul de cuv&a...

Tânără atacată pe stradă pentru bani. Autorul a fost reținut de polițiști

astăzi, 09:09
142

Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, informează Inspectoratul de Po...

Un tânăr a fost rănit, după ce a rupt cu mașina un gard și a lovit peretele unei case (fotogalerie)

astăzi, 08:59
226

Un bărbat de 31 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza orașului Săveni, a declarat purt...