Comertul cu strainatatea este in scadere, la nivelul judetului Botosani!

Comertul cu strainatatea este in scadere, la nivelul judetului Botosani!
Comertul international cu bunuri al agentilor economici botosaneni a cunoscut o scadere in luna mai, pentru prima data in ultimele luni, potrivit datelor Directiei Judetene de Statistica.

Astfel, in luna mai volumul exportului dupa sediul agentilor exportatori a fost de 22,4 milioane de euro, cu 2,2% mai mic decat in luna corespunzatoare a anului 2011.

Cea mai mare pondere in volumul marfurilor exportate le detin materiile textile si articolele din acestea, inclusiv articole de imbracaminte si accesorii, cu un procent de 76%.

In ceea ce priveste volumul importului, in mai 2012 acesta a fost de 17,4 milioane de euro, cu 11,4% mai mic fata de aceeasi luna a anului precedent.

Cea mai mare pondere in volumul marfurilor importate le detin materiile textile si articolele din acestea, cu un procent de 64,4%, urmate de masini si echipamente electrice, cu 5,8% si produse minerale, cu 9,9%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
154

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...