Comercianţii din Centrul Vechi se revoltă!

Comercianţii din Centrul Vechi se revoltă!
Agenţii economici din Centrul Vechi, care desfăşoară activitate în spaţii administrate de Locativa, sunt nemulţumiţi de nivelul mult prea ridicat al chiriilor şi spun că se face discriminare între comercianţii care au afaceri în această zonă a oraşului.

Un comerciant din Centrul Vechi a fost prezent la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local şi le-a expus situaţia şi aleşilor locali, spunând că agenţii economici care au închiriat spaţii administrate direct de Primărie plătesc 1 euro pe metru pătrat, iar ei, pentru spaţiile Locativa, plătesc de cinci ori mai mult.

“Spaţiile administrate de Primărie au chirii foarte mici, iar cele care sunt administrate de Locativa au chirii de cinci ori mai mari. Atâta timp cât este aceeaşi zonă economică noi am vrea să mai scadă chiriile pentru că suntem toţi în acelaşi mediu. Am depus în anul 2014 mai multe înştiinţări către Primăria Botoşani prin care solicitam scăderea chiriilor, pentru că suntem de zece ani clienţii Locativa. Cei care au venit noi îşi permit să ţină afacerile închise pentru că au chiriile foarte mici. Se doreşte să fim împinşi de acolo, să plecăm noi şi să vină alţii? Parcă suntem o boală rară. Nu se uită nimeni la noi", a spus unul dintre comercianţi.

Acesta a cerut aleşilor locali să analizeze Hotărârea de Consiliu Local din anul 2005, prin care s-a stabilit cuantumul acestor chirii la spaţiile administrate de Locativa, şi să le reducă.

 

Spune-ne opinia ta