Comerciantii de lumanari, sanctionati astazi de politistii comunitari!

Comerciantii de lumanari, sanctionati astazi de politistii comunitari!
Nu mai putin de 10 politisti comunitari au luat la verificat astazi, in Piata Centrala a municipiului Botosani, comerciantii de lumanari, aplicandu-se amenzi in valoare totala de 30 milioane lei vechi!

"Astăzi, cu incepere de la ora 12.00, un numar de 10 politisti comunitari au participat in Piaţa Centrala la actiunea de combatere a comertului cu lumanari (exceptie facand cele decorative), fara acordul cultului religios", a precizat Ioan Onutu, director executiv in cadrul Politiei Comunitare Botosani.
 
Cu aceasta ocazie au fost verificati 8 comercianti, dintre care doar doi aveau autorizatii. Ceilalti 6 au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 500 lei fiecare. In cazul in care acesti comercianti nu se vor pune in legalitate risca pe viitor inclusiv confiscarea marfii.

Reamintim ca la sfarsitul lunii aprilie, in urma unei sesizari a Protopopiatului Botosani privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea si desfacerea obiectelor de cult, Politia Comunitara a anuntat ca va desfasura actiuni de control pentru a verifica daca cei zece comercianti de lumanari din Piata Mare au obtinut aviz de la Protopopiat.

"Lumanarile din piata pot fi vandute in urma unui aviz obtinut de la Biserica Ortodoxa, a Protopopiatului. Noi inainte de Paste am facut verificarea acestui aviz, pe care nu-l aveau comerciantii, fiind o actiune de prevenire, de acum vom aplica si amenzi", declara in urma cu o saptamana Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare Botosani.



 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
53

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
266

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
107

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...